De Nederlandse Tour-ploeg onder leiding van Kees Pellenaars in 1954. In de openingsrit van Amsterdam naar Brasschaat pakte Wout Wagtmans (linksonder zittend) direct de zege en het geel.
De Nederlandse Tour-ploeg onder leiding van Kees Pellenaars in 1954. In de openingsrit van Amsterdam naar Brasschaat pakte Wout Wagtmans (linksonder zittend) direct de zege en het geel. (Foto: archief Rein Lambregts)

Rein Lambregts houdt lezing over West-Brabantse wielerhelden

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Wielerkenner Rein Lambregts blikt dinsdagavond 22 oktober om 20.00 uur in gemeenschapshuis Agora in Rucphen terug op de successen van West-Brabantse coureurs. Vanaf 19.30 uur is de zaal aan de Rucphense Vaartkant 2B open en de toegang is volledig gratis.


Door de jaren heen is West-Brabant vruchtbare grond gebleken voor succesvolle wielrenners. In de jaren '50 van de vorige eeuw voerde een bijzondere generatie de boventoon. Zo schreef Wim van Est geschiedenis door in 1951 als eerste Nederlander de gele trui te veroveren in de Tour de France. Een dag later verdween hij ermee in het ravijn van de Aubisque, wat eveneens nog heel wat mensen is bijgebleven. Ook Wout Wagtmans maakte naam in de Tour. Hij won er vier etappes en droeg twaalf dagen de leiderstrui.

Lezingencyclus

Rein Lambregts start komende dinsdag in Agora in Rucphen een nieuwe reeks lezingen starten in de Henri Mastboom Lezingencyclus. Het thema van dit seizoen is 'Plekken van plezier' en daar is de wielersport in de regio Rucphen uiteraard een mooi voorbeeld van. In de Henri Mastboom Lezingencyclus staan in totaal acht lezingen op het programma die steeds op wisselende locaties in West-Brabant en Essen plaatsvinden. De cyclus is een initiatief van het West-Brabants Archief, het Tongerlohuys en Stadsarchief Breda en wordt ondersteund door de Mastboom Brosens Stichting.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief