Elly van Hooijdonk- Gommers (l) en Jolanda van Ginneken- Luijkx in de bloemetjes gezet. Corry Rens-van Koulil ontbreekt op de foto.
Elly van Hooijdonk- Gommers (l) en Jolanda van Ginneken- Luijkx in de bloemetjes gezet. Corry Rens-van Koulil ontbreekt op de foto. (Foto: Corine Roks)

Zonnebloemkwartet huldigt jubilarissen tijdens vrijwilligersavond

  Algemeen,Nieuws

SCHIJF - Tijdens de vrijwilligersavond van Zonnebloemkwartet zijn woensdag Jolanda van Ginneken-Luijkx van de kern Sprundel en Elly van Hooijdonk-Gommers van de kern Schijf in de bloemetjes gezet ter ere van hun 10-jarig jubileum. Behalve bloemen ontvingen de dames in gemeenschapshuis D'n Hoge Dries in Schijf ook een insigne en oorkonde.


Corry Rens-van Koulil van de kern Sprundel was verhinderd wegens een uitstapje met de KBO, zij ontving de felicitaties en attenties een dag later. Tijdens de vrijwilligersavond zijn de aanwezigen het helemaal eens; je medemens een leuke dag of vakantie bezorgen, daar doen zij het voor. Zo houdt de afdeling Zonnebloemkwartet voor haar gasten regelmatig dagjes uit, zoals een high tea, een kerstlunch en een bezoekje aan een plaatselijke dierentuin. "Een keer per maand staat er een activiteit op de kalender, dat kan per kern verschillend zijn", geeft Jolanda uitleg.

Gemixt

Onlangs is zij voor de eerste keer als vrijwilliger mee gereisd met de Zonnebloem Vakantie Week. "Naar Bergeijk. Een geweldige week met gasten en vrijwilligers van de regionale afdeling Zuid-West Brabant. Best spannend, samen met verpleegkundige Karin Roks uit Sprundel hoopte ik een kamer te kunnen delen, maar wat bleek? We werden allen gemixt. Na een week samenzijn volgde een emotioneel afscheid, we waren uitgegroeid tot één grote familie". Vrijwilligerswerk zit bij de familie Luijkx in het bloed. "Mijn moeder Coby is jarenlang vrijwilliger geweest bij de Welzijnsgroep, en zij gaf mantelzorg aan hulpbehoevenden. Ik heb de passie voor het vrijwilligerswerk van haar meegekregen", lacht Jolanda.

Verlof

Jubilaris Elly van Hooijdonk is eveneens vol lof over de activiteiten en vertelt over de regionale vakantieweken: "Mijn ouders zijn vroeger ook mee geweest. Zij waren altijd zo enthousiast dat ik me had voorgenomen dit vrijwilligerswerk op te pakken zodra de kinderen groot waren. Ik ben verpleegkundige en werd om die reden ook gevraagd. Het valt niet mee om aan medisch gediplomeerde vrijwilligers te komen. Ze maken vaak nog deel uit van de arbeidsmarkt en moeten verlof aanvragen". Elly levert haar vrije dagen hiervoor graag in. Fusies binnen de Zonnebloem kan zij waarderen: "Zo wordt het aanbod vrijwilligers en verpleegkundigen vergroot".

Parkinson

Een vakantieweek die haar bijzonder is bijgebleven: "Een echtpaar waarbij de man aan Parkinson leed. Samen met zijn vrouw heeft hij nog kunnen dansen. Dat is de kracht van deze week; mensen een onbezorgde vakantie bieden".

Bezoekje

Corry Rens-van Koulil werd vrijwilliger voor De Zonnebloem toen haar man Wim op de gastenlijst kwam en zij meeging als zijn begeleider bij de diverse activiteiten. "Helaas is mijn man elf jaar geleden overleden. Ik ben als vrijwilliger gebleven. Ik ga mee met uitstapjes en breng een aantal mensen uit Sprundel een bezoekje". Mevrouw Rens, die met haar 78 lentes de oudste jubilaris is, is verrast als op donderdag de speld aan haar wordt uitgereikt. "Ik werd benaderd of ik thuis zou zijn. Nou, nee…. Ik had een middagje jeu des boules gepland. Tijdens het spel stond ineens het bestuur op de baan", lacht de actieve en sportieve vrijwilliger. Het bestuur laat tot slot weten het werk van de vrijwilligers erg te waarderen en spreken de wens uit dat gasten van de Zonnebloem nog lang van hun inzet mogen genieten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief