De eerste steen wordt gelegd door huisarts Snijders en zijn kleinzoon Pieter Jr. FOTO CORINE ROKS
De eerste steen wordt gelegd door huisarts Snijders en zijn kleinzoon Pieter Jr. FOTO CORINE ROKS

Eerste steen Medisch Centrum Sint Willebrord gelegd

Door: Peter Houtepen Algemeen

SINT WILLEBRORD - De eerste steen van het Medisch Centrum Sint Willebrord is gelegd. Pieter Jr. legde samen met zijn opa, dokter Pieter Snijders, de witte baksteen op het metselspecie aan de Pastoor Bastiaansensingel. Het fundament werd geplaatst door Daan Luijkx, en niet alleen in letterlijke vorm. Hij maakt deel uit van de beleggingsgroep van dit project, dat bestaat uit de bouw van het medisch centrum plus tien huurwoningen. Hiermee krijgt de lang gekoesterde wens van het Huisartsenteam Sint Willebrord eindelijk vorm.

DOOR CORINE ROKS

"Sinds eind jaren negentig kampen we met ruimtegebrek op onze huidige locatie in het processiepark aan de overzijde. Hoewel we hier genoeg ruimte hebben om uit te breiden, hield de gemeente Rucphen deze plannen tegen. We moesten verhuizen naar De Binnentuin, zo was de visie van de gemeente", schetst huisarts Snijders de moeizame weg naar deze feestelijke gebeurtenis.

Verheugd is de huisarts met het te realiseren medisch centrum: "Na jarenlange strijd toch nog alles onder één dak in het centrum van Willebrord en daarmee goed bereikbaar voor de patiënt. Goede gezondheidszorg kunnen we nu ook in de toekomst garanderen."

Voordelen

Het huisartsenteam Sint Willebrord bestaat uit drie vaste huisartsen, Tanja van Gurp, George Dröge en Jan-Max van der Veen. Huisarts Snijders bekleedt samen met huisarts Van der Borst de functie van waarnemend arts. "Onze praktijk bevindt zich in het nieuwe gebouw op de eerste verdieping. Dit biedt meer privacy voor onze patiënten. Overigens is de gehele inrichting van het medisch centrum gericht op privacy. Zo grenst de balie niet meer aan de wachtkamer en wordt de wachtkamer door patiënten niet meer gepasseerd bij het verlaten van de praktijk", somt Van Gurp de vele voordelen op.

Bloedafname

De rechterzijde van deze verdieping biedt ruimte aan fysiotherapie en de SHL- Groep waar patiënten terecht kunnen voor bloedafname. De apotheek verhuist van het park naar de begane grond van het medisch centrum, zo ook Fysiotherapie Sint Willebrord. "Met alle disciplines in één gebouw worden de lijntjes korter. De fysiotherapeut kan bijvoorbeeld even een arts raadplegen", aldus Van Gurp. Momenteel zijn het huisartsenteam, de apotheek en de fysiotherapie in het park gescheiden gehuisvest. 

Huurwoningen

Het gebouw krijgt  een totale oppervlakte van 19.000 vierkante meter, met een lift geschikt voor brancard, en dubbele trap. De voor- en achteringang grenzen beiden aan een ruime parkeerplaats. "Zo'n vijftig parkeerplaatsen worden er gerealiseerd", vertelt Luijkx.  De parkeerplekken in het park blijven. Aan de achterzijde van het medisch centrum worden tien vrije sector huurwoningen gebouwd. De belangstelling blijkt groot. Mede-initiatiefnemer Luijkx vormt samen met Adrie en Peter Oomen en Antoine van Dooren de beleggingsgroep.

Een ruimte van 120 vierkante meter is nog vrij in het medisch centrum. Het medisch team sluit een invulling van bijvoorbeeld een polikliniek niet uit.

Historische waarde

De plek waar het Medisch Centrum Sint Willebrord verrijst heeft een grote historische waarde voor de Willebrorder. Ooit gebouwd als school waar de jonge Willebrordse knullen in de schoolbanken zaten, later een plek voor feesten en partijen, onder de toepasselijke naam Parkzicht. Iemand die alle veranderingen geduldig heeft gadegeslagen is de Heilige Louis. Dit iconisch witte beeldje krijgt daarom een mooie plek in de entree van het Medisch Centrum Sint Willebrord.

Men hoopt het gebouw  in het derde, hooguit het vierde kwartaal 2018 in gebruik te kunnen nemen. En het processiepark wordt nog groener dankzij de oude panden van het medisch team die na de verhuizing worden gesloopt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief