Afbeelding

Roep om invoer statiegeld PET-flessen en blikjes

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Fractievoorzitter Suzanne Breedveld-de Ruiter van de CDA-afdeling Rucphen zou graag zien dat de gemeente iets doet om zwerfafval tegen te gaan.

Het lijkt Breedveld in dit kader een goed idee om statiegeld op alle PET-flessen en blikjes in te voeren. De CDA-fractie is van mening dat zwerfafval ook de gemeente Rucphen ontsiert. De fractie vindt het belangrijk om Rucphen voor haar inwoners, maar ook voor bezoekers, positief op de kaart te zetten en vindt daarom dat de problematiek van zwerfafval dient te worden aangepakt.

Statiegeldalliantie

Verschillende maatschappelijke organisaties uit Nederland en België hebben de samenwerking opgezocht met als doel de regering in beide landen ertoe te bewegen statiegeld op alle PET-flessen en blikjes in te voeren. Zo is de zogenaamde 'Statiegeldalliantie' ontstaan, waaraan 21 organisaties meedoen, waaronder de gemeente Weert. "Het invoeren van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes kan het probleem van zwerfafval heel goed aanpakken", zo stelt Suzanne Breedveld-de Ruiter in een brief aan het gemeentebestuur.

Zij vraagt zich af of de gemeente bekend is met het initiatief 'Statiegeldalliantie' en of zij eventueel bereid is om hierbij aan te sluiten. Mocht de gemeente Rucphen daar niet voor kiezen, dan wil zij graag weten hoe de problematiek van zwerfafval dan wel aangepakt gaat worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief