Afbeelding
Foto: Shutterstock

Busreizigers toch verrast door staking

Door: Bregje Kop Algemeen

WEST-BRABANT - De medewerkers van Nederlandse vervoersbedrijven leggen maandag en dinsdag hun taken neer. Zij staken voor meer pauzes. Hoewel de bedrijven reizigers zo goed mogelijk hebben proberen te informeren, is er onder reizigers toch veel verwarring ontstaan.

Door de staking rijden er ook in West-Brabant geen bussen. Via de website 9292ov wordt reizigers geadviseerd om in hun planning rekening te houden met de mogelijkheid dat de bus of trein niet rijdt. Reizigers krijgen het advies alternatief vervoer te regelen.

Buschauffeurs staken omdat zij vinden dat ze te weinig korte pauzes krijgen. De  chauffeurs hebben op een dienst van negen uur recht op twee keer een kwartier pauze, dat is te weinig, vinden ze. De cao geldt voor 12.000 werknemers.

“Behalve de waterbus en de bussen op de waddeneilanden rijden er maandag en dinsdag geen bussen van ons”, laat de woordvoerster van Arriva weten. “Dit hebben we vanaf afgelopen zaterdag volop laten weten via onze website en social-mediakanalen.”

Toch is er veel verwarring ontstaan bij reizigers. “We zijn tot de ontdekking gekomen dat de informatie op de reisplanner van 9292ov niet actueel is, hierdoor lijkt het voor reizigers soms alsof hun bus gewoon rijdt”, laat de woordvoerster weten. “Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt.”

De medewerkers van de vervoersbedrijven staken ook dinsdag nog.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief