Leden van TV RICO worden bijgepraat in de Trapkes. FOTO CORINE ROKS
Leden van TV RICO worden bijgepraat in de Trapkes. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

RICO wil tennispark op locatie midgetgolfbaan

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

SPRUNDEL – Nu de huidige coalitie aan de tennissport de status buitensport heeft toegekend, opent dit voor TV RICO nieuwe perspectieven. Afgelopen maandagavond bezocht wethouder sport, Martien de Bruijn, de ledenbijeenkomst van de tennisclub in dorpshuis 'De Trapkes' in Sprundel, om de leden te informeren over de stand van zaken. Het bestuur van TV RICO had samen met de wethouder al wat voorwerk gedaan waaruit bleek dat beide partijen inzetten op een nieuw tennispark op de huidige midgetgolfbaan naast de sporthal.

DOOR CORINE ROKS

"Daar gaat toch wel onze voorkeur naar uit. Het stuk grond aan de overzijde, dat ook in beeld is, leent zich minder goed voor deze sportvoorziening, omdat deze grond behoort tot het bedrijvengebied. Op deze manier houden we de scheiding tussen bedrijventerrein en sportvoorzieningen goed verdeeld", licht de wethouder zijn eerste keuze toe.

Midgetgolf

Al geruime tijd zijn de leden op zoek naar een nieuwe locatie voor een tennispark nadat vorig jaar hun vaste stek moest wijken voor de aanleg van de omleiding Rucphen- Sprundel-St. Willebrord. De midgetgolfbaan naast de sporthal en het buitenzwembad is de derde locatie die in beeld komt als toekomstig tennispark. Volgens de wethouder wordt van de midgetgolfbaan weinig gebruik gemaakt, en is het geen sport voor de toekomst. Daarbij ligt deze locatie aan een ruime parkeerplaats en is het perceel omgeven door groen. Het stuk grond is eigendom van de gemeente Rucphen en komt per 1 september beschikbaar.

Padel

Nu de gemeente Rucphen de tennissport ( en de wielersport) heeft toegevoegd aan de buitensport, betekent dit dat zij de accommodatie gaan faciliteren. De vereniging heeft nu recht op een basisvergoeding voor de aanleg van het tennispark waarbij de club, met het oog op de regionale competities, vier banen wenst. Ook twee padelbanen prijken op het verlanglijstje. De gemeente Rucphen gaat uit van zo'n twee ton die zij voor de aanleg van het tennispark beschikbaar stelt. Het clubgebouw valt daarbuiten, dat moet de tennisvereniging zelf financieren. Het nieuwe bestuur van TV RICO heeft al die tijd ook niet stilgezeten toen in de eerste instantie de hele operatie financieel vastliep. Netwerken werden aangesproken om het tekort op te vangen. De wethouder laat weten in samenspraak met het bestuur het park vorm te willen geven, rekening houdend met de komst van padel. "Het is aan de vereniging zelf om hier invulling aan te geven", aldus De Bruijn.

'TV RICO zat niet stil'

Aanbestedingsregeling

Deze avond blijkt de aanbestedingsregeling wel een punt. "Daarover heeft de gemeente afspraken, waaraan we ons als overheid moeten houden", licht de wethouder toe. Ook de vergunningen moeten worden aangevraagd waaronder een omgevings- en kapvergunning. Momenteel heeft dit perceel bestemming dagrecreatie. "Gelukkig hebben we hier geen vleermuizen. Die kunnen het proces van vergunningsaanvragen enorm vertragen", spreekt De Bruijn uit ervaring. Een vraag die onder de leden broeit is de onderhoudsbijdrage. De wethouder laat weten dit punt over de vakantie heen te tillen waarbij hij benadrukt op één lijn te blijven met de andere verenigingen.

Plannetje

Als de wethouder de huidige stand van zaken heeft toegelicht neemt voorzitter, Cor Leijs het woord. "We hebben al een plannetje gemaakt voor de locatie midgetgolf. We zijn voorstander van een parkachtige opzet. De vier banen kunnen binnen acht weken worden gerealiseerd, zo ook het clubgebouw, uitgaande van enkele units. Maar we kunnen ook gaan voor een echt gebouw". Als alles meezit kunnen de leden begin 2019 het nieuwe tennispark inwijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief