Foto Wakker Dier
Foto Wakker Dier

Modderpoelprijs voor Rucphense varkensboer

RUCPHEN - Varkenshouder Bas Antonissen uit Rucphen heeft donderdag de modderpoelverkiezing van dierenrechtenorganisatie Wakker Dier gewonnen. Met deze prijs vraagt Wakker Dier aandacht voor de omstandigheden waarin varkens moeten leven. Wakker Dier wil boeren stimuleren om hun varkens buiten te laten. Antonissen heeft 75 zeugen waarvan er vijftig dagelijks de modder ingaan.


Naast de moedervarkens houdt hij nog 450 vleesvarkens. Zij komen niet in de modderpoel, maar komen wel buiten in een uitloop van beton. De modderpoel is vanzelf ontstaan na een fikse regenbui. Een pijp scheurde en het water begon uit het gat te stromen. "De varkens lieten zich in de plas vallen en de modderpoel was geboren."

Samen met de varkens groef hij de poel steeds verder uit, waardoor een enorm modderzwembad ontstaat. Varkens nemen graag een modderbad om af te koelen. Antonissen stapte een aantal jaar geleden over op biologisch boeren. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

IT Helpdesk medewerker

Sint-Annaland

Bezorger kranten en/of folders

Klein Zundert

Bezorgers Altena nieuws

Nieuwendijk, Genderen, Sleeuwijk

Productiemedewerkers

Uden

Vutter m/v

Willemstad

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief