Afbeelding
Foto: Shutterstock

Speciaal spreekuur over reizen met mobiliteit

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RUCPHEN - Inwoners van de gemeente Rucphen kunnen vanaf volgende week met al hun vragen terecht bij een speciaal spreekuur over reizen met het openbaar vervoer. Mobiliteitsconsulenten geven vanaf maandag 24 september informatie over de lokale vervoersmogelijkheden. De spreekuren zullen eens per maand plaats vinden.

DOOR AMY KLAVERVELD

Of het nu de bus, de trein of de deeltaxi is, de consulenten willen uitleggen hoe het precies werkt. Ook de OV-chipkaart zal besproken worden. Zo weten bezoekers van het spreekuur hoe ze het kaartje op kunnen vragen, hoe ze saldo erop moeten zetten en kunnen ze het ook daadwerkelijk toepassen. De consulenten gaan ook met degene die daar naar vragen op pad. Zo leren ze het gebruik van het openbaar vervoer in de praktijk. Het hoofddoel is dat iedereen veilig en zelfstandig gebruik kan maken van de milieuvriendelijke vervoersmogelijkheden. Zo worden alle inwoners van de gemeente mobiel.

De spreekuren vinden steeds bij zorgcentrum de Kerkakkers aan de Voetenstraat 29 in Rucphen plaats. Het eerste inloopuur is op maandag 24 september van 13:00 uur tot 15:30 uur. Ook de andere spreekuren zullen op maandagen rond dezelfde tijd plaatsvinden. Vragen kunnen gemaild worden naar mobiliteitrucphen@outlook.com. Ook zijn de organisatoren telefonisch bereikbaar: Wim Pijlman: 06-81999311 of Elly Konings: 06-83224455.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief