Foto: Screenshot Andere Tijden Sport

Rini Wagtmans coördineert hulpactie voor oud-bokser Rudi Lubbers

SINT WILLEBRORD - Als enige Nederlander ooit bokste hij in 1973 in Indonesië tegen de grote Muhammed Ali. Nu, 46 jaar later, leeft Rudi Lubbers in Bulgarije in armoedige omstandigheden in een aftandse Volkswagenbus samen met zijn vrouw en een 20-tal zwerfhonden.


Het programma Andere Tijden Sport toonde zondagavond beelden van de armoede waarin de voormalige bokser leeft. Met flinke vorst en in de bus zonder verwarming vraagt Lubbers zichzelf af of hij op deze manier de winter wel gaat overleven. De uitzending maakte veel los onder de kijkers van het programma en in de tussentijd wordt er massaal gereageerd op een hulpactie die voor Lubbers in gang is gezet. Deze hulpactie wordt gecoördineerd door oud-wielrenner Rini Wagtmans uit Sint Willebrord, die zich overigens al eens een keer eerder over de oud-bokser heeft ontfermd.

Mensen die Rudi Lubbers een steuntje in de rug willen geven en geld willen doneren kunnen een mailtje sturen naar: helprudilubbers@gmail.com. Volgens Rini Wagtmans, die dinsdagavond samen met een zoon van Lubbers en de maker van de aflevering Andere Tijden Sport in De Wereld Draait Door (DWDD) verscheen, wordt erg enthousiast gereageerd op de hulpactie.

Zie hieronder de fragmenten uit de DWDD en de aflevering van Andere Tijden Sport: 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Ervaren administrateur

Steenbergen

Schoonmakers m/v

Tholen

Chauffeurs

Hooge Zwaluwe

Monteur

Roosendaal

Kapper m/v

Oudenbosch

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief