Afbeelding
Foto: Gemeente Rucphen

Daltonschool De Vindplaats trots op certificeringen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SCHIJF - Voor Daltonschool De Vindplaats uit Schijf was het woensdag een heel bijzondere dag. Er werden namelijk maar liefst twee certificeringen onthuld.

Het certificaat 'Relaties en Seksualiteit' van de gezonde School behaalde De Vindplaats door in 2018 tijdens de week van de lentekriebels extra aandacht aan dit onderwerp te besteden. Ook ontwikkelde de school, samen met de Medezeggenschapsraad, een gedragscode.

Kiva-school

Hiernaast is De Vindplaats nu gecertificeerd Kiva-school. Kiva is een methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Het verbetert het school- en leerklimaat, verhoogt leeropbrengsten en -prestaties, verhoogt het welbevinden van leerlingen en is effectief in het tegengaan van pesten. Alle leerkrachten volgden of volgen binnenkort hiervoor een opleiding.

Complimentjes

Schooldirecteur Benita Hereijgers en wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter van de Gemeente Rucphen onthulden samen een complimentenhaag. "Elkaar complimentjes geven (en ontvangen) is fijn en belangrijk", zo is de gedachte hierachter. "Daar groei je van als kind!"







Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief