Foto: Google Maps

Uitslag onderzoek neergeslagen stof Sprundel neemt circa twee weken in beslag

SPRUNDEL - De neergeslagen stof die buurtbewoners op Hemelvaartsdag constateerden tot op enkele honderden meters bij varkensfokbedrijf Burggraaf aan de Oosteindseweg in Sprundel, wordt deze maandag onderzocht.


De varkenshouder ontdekte donderdag om 9.00 uur zelf een defect aan een van de druppelvangers van de luchtwasser in de varkensstal. Vermoedelijk is deze woensdag kapot gegaan en de veroorzaker van de stofneerslag. Normaal gesproken vormt de luchtwasser een gesloten systeem, maar door het defect spoot er nu een nevel van, met water verdund, zwavelzuur uit.

De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft op diverse plaatsen het neergeslagen stof getest en alleen op korte afstand van de bron werd zuur gemeten. Buiten deze 50 meter, dus in de openbare ruimte en op percelen van omwonenden, bleek het stof pH-neutraal en vormde het geen direct gevaar bij aanraking.

De uitslag van het onderzoek duurt zo’n twee weken. Alle omwonenden is geadviseerd om contact op te nemen met de eigen verzekeringsadviseur om eventuele schade in beeld te brengen en te kunnen verhalen.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief