RAS leden bij de uitleg van VRC Zundert. FOTO JAN VAN BROEKHOVEN
RAS leden bij de uitleg van VRC Zundert. FOTO JAN VAN BROEKHOVEN Foto: Jan van Broekhoven

RAS leden naar het Vogelrevalidatie centrum in Zundert

Sport en vereniging

RUCPHEN - Een vijftigtal RAS-leden ging afgelopen dinsdag op bezoek in Klein Zundert bij het Vogelrevalidatiecentrum. Leden mochten zelf kiezen of ze met de auto of de fiets erheen gingen. Het was in ieder geval verzamelen om half 2 in Klein Zundert.

Na eerst een inleidend praatje in de ontvangstzaal werd de groep opgesplitst in 4 kleinere groepen. Met 4 gidsen begon toen een zeer interessante rondleiding door het centrum. Vogelrevalidatie verzorgt educatieve programma's voor volwassenen en jeugd. Mensen worden ingelicht over de natuur en hoe we samen kunnen zorgen voor een goede balans tussen mens en natuur. De dierenverzorgers werken dag en nacht aan de verzorging van de hulpbehoevende dieren. Het centrum is opgericht in 1980 en is een van de grootste opvangcentra voor inheemse dieren in Nederland. Deze dieren zijn vaak door menselijk toedoen in de problemen gekomen. Ze worden deskundig en liefdevol opgevangen en verzorgd met als doel ze zo snel mogelijk terug te brengen in de natuur. Onze leden waren erg onder de indruk van deze activiteiten. Eigenlijk een beetje onvoorstelbaar dat bv. vorige week bijna 400 dieren waren binnengebracht en geholpen. Na de rondleiding terug naar de ontvangstruimte waar we een lekker bakje koffie of thee kregen. Daarna met zijn allen naar het terras van de Moerse bossen gereden. Het was echter jammer genoeg geen terrassen weer, maar binnen was het dankzij de goede zorgen van het personeel van de Moerse Bossen erg gezellig. Kortom een leuke dag.

Fietstocht

Op 5 september staat weer een fietstocht op het programma. Dit keer echter een fiets puzzeltocht met als afsluiting een barbecue avond. En dan gaan we ook nog op 11 september met de bus op reis. We brengen o.a. een bezoek aan Veere en Middelburg en gaan varen op het Veerse Meer. We sluiten de dag af met een heerlijk diner. Onze leden hebben ondertussen hier voor al uitnodigingen ontvangen en kunnen zich al opgeven. We rekenen op een grote deelname.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief