Geslaagde tonpraatavond in Rucphen
Kapelaan Odekerke bracht afgelopen zaterdagavond per fiets een bezoekje aan Café Zaal De Wereld in Rucphen.
Kapelaan Odekerke bracht afgelopen zaterdagavond per fiets een bezoekje aan Café Zaal De Wereld in Rucphen. (Foto: Corine Roks)

Geslaagde tonpraatavond in Rucphen

  Cultuur

RUCPHEN - Kapelaan Odekerke bracht afgelopen zaterdagavond per fiets een bezoekje aan Café Zaal De Wereld in Rucphen. Daar preekte hij in een volle zaal voor zijn eigen parochie. Aan het einde van de viering ontving hij uit handen van Prins Ker d'n Eerste de erepenning omdat hij, Sooyke van Ostaayen, voor het elfde jaar in de ton staat tijdens het populaire Kraaiemauwen.


De eerste die de ton mocht betreden was Sjef Stui, hij woont in het naburige Centrum voor Wonen en Zorg en vertelde over zijn seniorenbestaan. Ook Peerke en Kaat van de Kaai deelden hun privéleven openhartig met het publiek. Daarnaast opende Ries Kaant de aanval op de eikenprocessierups en Berend ut Boerke vertelde dat hij gaat solliciteren bij de gemeente Rucphen. 

De muziek werd verzorgd door hofkapel Da'Kapelleke. Om klokslag twaalf uur klonk het 'Lang Zal Hij leven' ter ere van gastprins Peer d'n Eerste uit Torensjouwerslaand (Schijf) die 40 jaar is geworden.  

Robbert Temmen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief