Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Meenemen aanhangwagen blijkt misverstand; man uit Sint Willebrord weer op vrije voeten

Door: Peter Houtepen Politie

SINT WILLEBRORD - De man uit Sint Willebrord die dinsdagmiddag werd aangehouden voor de diefstal of heling van een aanhangwagen in Breda, op 29 maart jongstleden, is weer op vrije voeten. Nadat de man woensdag is verhoord en een verklaring heeft afgelegd, heeft de officier van justitie de zaak geseponeerd.

De bewuste aanhangwagen werd op 29 maart meegenomen bij een bouwmarkt in Breda. De eigenaar deed meteen na ontdekking van de diefstal aangifte bij de politie, waarna een onderzoek werd ingesteld. Dinsdagmiddag werd op het erf van een woning aan de Bremstraat in Sint Willebrord de aanhanger aangetroffen en de man uit Sint Willebrord aangehouden.

Niet bewust

In een verklaring heeft de Willebrorder woensdag aangegeven dat de aanhangwagen niet bewust door hem is meegenomen, zo laat de politiewoordvoerder weten. "Hij had niet het oogmerk om het voertuig te stelen." Een collega van de man heeft bevestigd dat er sprake is geweest van een misverstand bij het ophalen van de  aanhangwagen. 

De verklaring was voor de officier van justitie plausibel en dat is dan ook de reden dat de man uit Sint Willebrord op vrije voeten is gesteld. De aanhanger is weer terug naar de rechtmatige eigenaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief