Foto:

Willebrorder (31) op vermoedelijk gestolen bromfiets aangehouden door politie

  Politie

SINT WILLEBRORD - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 31-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden op verdenking van heling en het in bezit hebben van een vuurwapen.


Surveillerende agenten wilden een bromfiets controleren die rond 02.30 uur in de Dorpsstraat in Sint Willebrord reed, maar de bestuurder ging er, samen met zijn bijrijder, vandoor. Na een korte achtervolging kon de brommer in de Dahliastraat aan de kant worden gezet. Inmiddels zat er nog maar één man op de bromfiets.

De man kon, nadat hem dit was gevraagd, geen legitimatiebewijs laten zien. Daarom deed een agent een identiteitsfouillering en keek hij ook in de buddyseat van de bromfiets. Hierin bleek een vuurwapen te liggen. Ook was het contactslot van het voertuig verwijderd, wat er op kan wijzen dat de bromfiets mogelijk afkomstig is van diefstal. Verder onderzoek moet dit uitwijzen.

De 31-jarige man is aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie en voor heling van de bromfiets. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex, waar hij dinsdag wordt gehoord. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het aangetroffen vuurwapen niet echt is.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief