Intocht 2018.
Intocht 2018. (Foto: Erik de Klerck)

Rucphens plein in de weg van Sint

  Sport en Vereniging

RUCPHEN - De intocht van Sinterklaas in Rucphen zal dit jaar niet met een route door de dorpskern zijn. Het beoogde plein voor gemeenschapshuis Agora is nog niet gerealiseerd en de huidige verkeerssituatie maakt het de organisatie lastig om buiten een veilige opzet neer te zetten. Alle vrolijkheid en gezelligheid zullen dit jaar op zondag 17 november binnen in Agora te vinden zijn.


“Helaas is het dorpsplein voor ons gemeenschapshuis er nog niet. Dit maakt dat we er dit jaar voor moeten kiezen om al onze activiteiten bij de aankomst van Sinterklaas in Rucphen binnen te organiseren.” aldus Marian Verpaalen, secretaris van het Sinterklaas comité Rucphen. “Voorgaande jaren hebben we weliswaar gebruik gemaakt van het veldje wat aan de Raadhuisstraat ligt, maar de oversteek naar het nieuwe gemeenschapshuis brengt onveiligheid met zich mee. We zien de afgelopen jaren de belangstelling weer groeien voor de intocht in ons dorp. Dat is natuurlijk geweldig, maar brengt ook eisen met zich mee qua begeleiding en verkeersveiligheid. Om dit jaar gebruik te maken van het veldje en vervolgens over te steken, is een tijdelijke afsluiting van de weg vereist. Aangezien het de doorgaande route is door het dorp, heeft dit nogal impact. Ook het tijdelijk omleiden van de bus zou dan nodig zijn. Voor ons als kleine vrijwilligersclub zijn de benodigde vergunningen inclusief verkeersregelaars en hekken simpelweg teveel om op dit moment te kunnen behappen.”

Nieuwe bestuursleden

Al meer dan 40 jaar organiseert het Sinterklaas comité Rucphen ieder jaar de intocht van de Sint in het dorp. In al die jaren zijn er veel Rucphenaren kortere danwel langere tijd lid geweest van het bestuur. De voorzitter Karin Jukes vertelt: “Ik vind het mooi om te zien hoe het bestuur meegroeit met de tijd en hoe bestuursleden na een poos hun ‘stokje’ weer overdragen aan een jongere garde. Het is belangrijk om een goede connectie te hebben met de jonge jeugd van Rucphen. Een jong bestuur past hier uitstekend bij. Dit jaar zijn we erg blij met de komst van Brian Kas en Sandra Konings als nieuwe bestuursleden”.

“De uitdaging van de laatste jaren is natuurlijk ook om mee te gaan met de tijdsgeest en de wijzigingen in de beleving van het Sinterklaasfeest in Nederland.” geeft de voorzitter aan. “Wij staan voor een mooie Nederlandse traditie, een superleuk kinderfeest wat jaarlijks plaatsvindt. Tegelijkertijd is het belangrijk om mee te bewegen met de wereld om ons heen. Als bestuur nemen wij geen stelling in hierover, er is geen goed of fout. Belangrijk is het om met respect voor iedereen de nadruk te leggen op vrolijkheid en gezelligheid. En daarin zijn wij sterk als bestuur!”

Sinterklaasmusical

Sinterklaas heeft bevestigd dat hij op zondag 17 november naar Rucphen zal komen. Hij verklapt alvast dat er dit jaar een prachtige Sinterklaasmusical zal zijn. Het is een spannend verhaal want onderweg naar Rucphen is er van alles gebeurd. Alle kinderen en overige belangstellenden zijn zondag 17 november welkom vanaf 13:30 uur in Agora.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief