Afbeelding

Nieuw ras graan van Sjaak Damen betiteld als baktarwe

Algemeen

STEENBERGEN – Eerder gingen er twee uitgaven aan vooraf. Drie maal een kleine 200 pagina’s tellende druk op A4-formaat. Tarweveredeling komt steeds terug, omdat Sjaak Damen nu eenmaal is blijven onderzoeken en in Steenbergen graanaren heeft gekweekt die langer zijn dan de gangbare rassen. Dat een en ander een spiritueel tintje heeft, is niet vreemd. Wie Sjaak Damen kent, weet dat hij zich bezig houdt met zelfbewustzijn. In zijn derde deel gaat het zelfs om de Goddelijke intentie van het zelfbewustzijn, zoals hij dat noemt.

“Het is een religieuze trilogie. Bijna onbegrijpelijk waren de eerste twee delen van deze trilogie”, laat Sjaak Damen weten. “Maar ‘Op naar Zelfbewustzijn’ is een finale die lang aan je ribben blijft plakken. Zie het als de poëzie van een ijsje dat smelt op je tong, want plots klopt alles.” Het zijn de woorden van Damen die de lezer meteen cryptisch aan het denken zet. Hij geeft toe dat zijn eerste deel ‘Werkelijkheid of fictie’ verwarring zaaide. En over zijn tweede deel ‘Kosmische levenslessen’ uit hij zich niet veel anders: “Ze hebben verschrikkelijk lange dialogen. Soms met veel vuurwerk en de ouderwetse theatraliteit spreekt vele lezers onbewust aan.” Met deel drie behoort de puzzel compleet te zijn.

Intentie Volgens Sjaak Damen is het belangrijk dat mensen hun ‘aan- en uitknop’ kunnen vinden om out of the box te gaan denken. Hij bedoelt daarmee om buiten geijkte paden te treden, mede gelet op de actualiteit. Damen: “Gezien de huidige politieke onwil en de chaos om ons heen, kan de conclusie worden getrokken dat de totale mensheid en leiders niets geleerd hebben van de laatste twee wereldoorlogen. Maar alles is met elkaar verweven en vormt één Zelfbewustzijnscirkel.” Het derde deel stuurt aan op een intentie die Damen de Goddelijke intentie noemt. Deze intentie komt evenzo terug in zijn gekweekte tarwe die inmiddels als baktarwe is erkend.

Voedselzekerheid Zijn kweek heeft hij te danken aan het mysterieuze graan uit graancirkels. Een nog hoger baktarweras naar voren brengen is één van zijn doelen om de toenemende wereldbevolking uiteindelijk van dienst te kunnen zijn. “De mondiale voedselzekerheid staat mijns inziens hier in dit tijdperk meer dan centraal. Vandaar mijn inzet op nieuwe hoogwaardige baktarwerassen”, geeft Sjaak Damen aan. Alle drie de uitgaven heeft hij samen met Aad van der Hout geschreven, hoewel Damen de hoofdauteur is.

Andere wereld Voor een tamelijk grote groep werd zijn trilogie onlangs gepresenteerd in de Sacramentskerk van Breda. Sjaak Damen dankt zijn wijsheid grotendeels aan het bovennatuurlijke contact Opa-Oma-Jonge Vrouw zoals hij ze beschrijft. In directe contacten wordt hem veel informatie toegesproken. Damen zet dit om in woorden en probeert het voor de lezer begrijpelijk te maken. Wie de boeken van Damen wil doorspitten, zal er goed voor moeten gaan zitten. Het laatste deel draagt wellicht ook niet voor niets de titel ‘Op naar Zelfbewustzijn’. Er gaat een andere wereld open voor wie het volgen wil. Zijn laatste deel is te verkrijgen via sjaakdamen@home.nl of via boekhandel Vermeulen in Steenbergen.

Sjaak Damen met zijn 3e uitgave over realistische tarweveredeling op metafysische wijze.

BIJDRAGE EN FOTO CLAUDIA KOOLE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief