Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Klaar voor de zonnige dagen: Hier staan de zonnebrandpalen

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

GEMEENTE - De gemeente Steenbergen is klaar voor het zonnige seizoen. Binnenkort openen de zwembaden hun deuren, de toeristische producten liggen klaar en op diverse locaties zijn zonnebrandpalen geplaatst. Bij deze palen is het mogelijk om gratis zonnebrandcrème te pakken. “Op deze manier kan iedereen zich goed beschermen tegen de zon” laat wethouder Prent weten.

Zonnebrandpalen voor iedereen
Op vijf locaties in de gemeente Steenbergen zijn in samenwerking met Sundo zonnebrandpalen geplaatst. Met dank aan financiële middelen uit SPUK-GALA is dit mogelijk gemaakt.


De palen staan bij zwembaden de Meermin en Aquadintel, de havens in Steenbergen en Dinteloord en de fietssluis bij Benedensas.
Iedereen kan gratis gebruik maken van zonnebrandcrème. De palen zijn eenvoudig te gebruiken en goed herkenbaar. Bovendien geeft de paal op een display aan wanneer de UV-straling hoog is en het nodig is om zonnebrand te gebruiken.  

Zwemseizoen gaat van start

De zwembaden zijn dus ook voorzien van een zonnebrandpaal. Op het moment dat de zwembaden opengaan kan hier iedereen gebruik maken van zonnebrand. Zwembad de Meermin opent zaterdag 11 mei haar deuren, Aquadintel op zaterdag 4 mei. De badmeesters, Leo en Stefan, zijn klaar voor een nieuw seizoen: “Alle medewerkers kijken uit naar al het zwemplezier. Iedereen kan bij ons terecht om weer baantjes te trekken, vrij te zwemmen en voor verschillende zwemlessen”.

VVV informatiepunt Steenbergen
In de Gummaruskerk zit het VVV informatiepunt. In mei is het geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Van juni tot en met augustus van woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. De medewerkers geven graag tips over wandelen en fietsen op de Brabantse Wal, een stadswandeling voor vestingstad Steenbergen of een mooie vaarroute. Kom zeker eens langs. Kijk voor meer informatie op www.vvvbrabantsewal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief