Def Rhymz was één van de artiesten van de eerste editie FOTO PETER BRAAKMANN
Def Rhymz was één van de artiesten van de eerste editie FOTO PETER BRAAKMANN (Foto: )

Tweede editie van Steenbergen Amb!ance

STEENBERGEN - 't Cromwiel wordt op zaterdag 13 oktober weer omgebouwd tot feesttent voor een tweede editie van het succesvolle muziekevenement Steenbergen Amb!ance. Van 19.30 tot 02.00 uur treden hier de beste en leukste artiesten op. Van cultheld Jody Bernal tot lokale dj Mathijs Pluijgers.


De organisatie van Steenbergen Amb!ance is in handen van Erik Scherpenisse van 2K-music. Hij is tevens verantwoordelijk voor de grote muziekfestivals in de gemeente Steenbergen: Steenbergen Live! en Bassrulers. Al jaren trekken deze evenementen duizenden bezoekers naar het Waterhoefke in Steenbergen. Vorig jaar besloot Scherpenisse, na wederom twee succesvolle edities, om ook in het najaar een evenement te organiseren: Steenbergen Amb!ance.

Doelgroep

Hoewel Steenbergen Amb!ance toegankelijk is vanaf zestien jaar, richt de organisator zich voornamelijk op de iets oudere leeftijdscategorie. "We richten ons met name op mensen die gewoon zin hebben in een gezellige avond." Doordat er veel verschillende soorten artiesten optreden, is er altijd wel een doelgroep die daar helemaal op los gaat. Zij nemen de overige bezoekers mee in die sfeer, waardoor er gedurende de avond constant een positieve vibe hangt. Als het aan Scherpenisse ligt wordt het de hele avond één groot feest met mensen die gezellig meezingen en dansen op alle soorten muziek.

Grote doelgroep

"We willen graag een grote doelgroep aanspreken. Men moet ook niet voor een bepaalde artiest naar Amb!ance komen, maar juist voor de sfeer. En die bereik je vaak het snelst met veel variatie", stelde Erik Scherpenisse vorig jaar bij de start van de eerste editie. En die formule bleek aan te slaan, want de opkomst was erg hoog. Als deejay is Scherpenisse zelf regelmatig op festivals en in cafe's te vinden, waardoor hij een goed beeld heeft gekregen van de artiesten die breed worden gedragen onder het publiek.

Artiesten

Daarnaast kan hij de kennis en kunde inzetten die hij heeft opgedaan in de afgelopen jaren bij het organiseren van Steenbergen Live! en Bassrulers. Beide festivals kenmerken zich door hun betaalbaarheid en ongedwongen sfeer. Om de evenementen betaalbaar te houden wordt een goed evenwicht gezocht tussen de diverse artiesten, zo ook bij Amb!ance. Zo stond vorig jaar Def Rhymz nog op het affiche. Dit jaar staat bijvoorbeeld Jody Bernal op de posters, maar ook namen zoals Moombah Ruud, Joey Oerlemans en Mathijs Pluijgers. Andere namen voor deze tweede editie zijn PartyFrieX, Andre Hazes tribute, Raymon Hermans, Facebooksensatie DJ Jantje en H!t the 90's & Zero's.

Kaarten

Kaarten zijn te koop via de Facebookpagina van Steenbergen Amb!ance

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief