Cameratoezicht in wijk Steenbergen-Zuid na aanhoudende incidenten

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft besloten om in de wijk Steenbergen-Zuid op openbare plaatsen cameratoezicht in te voeren.


De burgemeester neemt de maatregel omdat er met enige regelmaat incidenten in de wijk plaatsvinden (onder andere verschillende autobranden) en inwoners steeds vaker vragen om het plaatsen van camera's.

Om de aanhoudende incidenten in de wijk Steenbergen-Zuid tegen te gaan, is de afgelopen tijd al flink geïnvesteerd in extra toezicht in de wijk door politie, buurtpreventieteams en toezichthouders. Ook is de straatverlichting inmiddels aangepast en is buurtbewoners gevraagd om alert te zijn en verdachte zaken aan te melden.

Al deze maatregelen zorgen er echter nog niet voor dat de incidenten afnemen. Steeds vaker kreeg de gemeente van bewoners het verzoek om cameratoezicht in te zetten. Ook de wijkagent en het buurtpreventieteam adviseerden om dit te doen. Om het gevoel van veiligheid in de wijk weer terug te krijgen, is besloten om aan het verzoek voor extra toezicht gehoor te geven.

De camera's worden ingezet in het gebied tussen de Molenweg, Seringenlaan, J.L. Brooijmansdreef, Oudlandsestraat en het sportpark aan de Seringenlaan. De politie is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de camera's en als daar aanleiding toe is, kunnen de camerabeelden live bekeken worden.

Het toezicht treedt in werking op 6 juni voor de duur van een jaar, of zoveel korter dan nodig mocht blijken. Na een jaar vindt een evaluatie plaats om te bekijken of de inzet van camera's nog noodzakelijk is. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief