‘Met huidige bepalingen kunnen we geen carnaval vieren zoals we dat gewend zijn’
<p>Leander Lebeau, &#39;Nar Boowke&#39; van SKS Steenbergen.</p>

Leander Lebeau, 'Nar Boowke' van SKS Steenbergen.

(Foto: Corne van Kaam)

‘Met huidige bepalingen kunnen we geen carnaval vieren zoals we dat gewend zijn’

STEENBERGEN - De grappenmaker aan het hof van Prins Strienius V, Nar Boowke, heeft het er maar druk mee. Zo gaf hij gisteravond, samen met andere leden van Stichting Karnaval Steenbergen (SKS), invulling aan de alternatieve viering van de Elfde van de Elfde. 


Leander Lebeau, in carnavalstijd bekend als Nar Boowke, vertelt: “Met de huidige bepalingen kunnen we geen carnaval vieren zoals we dat gewend zijn, naast elkaar, buiten en in de kroegen. De voorbereidingen kosten altijd heel veel tijd en omdat deze al enige tijd geleden zijn stilgelegd, zouden we nu ook te laat zijn om carnaval 2021 te vieren zoals voorgaande jaren.”

In gesprek

Eén van de leukste doelgroepen zijn de kinderen, vindt Leander. “Gelukkig zijn de bepalingen voor kinderen minder streng en hopelijk kunnen we wel schoolcarnavals vieren. Het Snorrekusbal en Spel op de Mart, waarbij altijd veel ouders aanwezig zijn, kan niet doorgaan in de bekende vorm, maar we zijn in gesprek met de scholen voor een alternatief”.

Carnavalsgevoel

SKS wil proberen om het Spel in aangepast vorm te organiseren, zodat er wel een carnavalsgevoel blijft bij de kinderen. Uiteraard binnen de grenzen van wat er mogelijk is en toegestaan wordt. Toch zitten de mensen bij SKS niet stil, vertelt Nar Boowke. “We proberen om ‘n leuk programma te maken voor carnaval, zodat mensen toch een beetje kunnen genieten, al is dat maar vanaf de bank. Houd onze website maar in de gaten voor de laatste ontwikkelingen: www.sks-steenbergen.nl. “ 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief