Boeketje bloemen voor 100-jarige Marie Baartmans-Van de Klundert
Foto: Gemeente Steenbergen

Boeketje bloemen voor 100-jarige Marie Baartmans-Van de Klundert

STEENBERGEN - Steenbergen heeft weer een 100-jarige binnen de gemeentegrenzen. Op haar verjaardag afgelopen zondag werd de kersverse eeuwelinge Marie Baartmans-Van de Klundert door burgemeester Ruud van den Belt verrast met een boeketje bloemen.


Valentijnsdag normaal gesproken eerst en vooral in het teken van het verklaren van de liefde aan een geheime vlam. Wie jarig is, mag natuurlijk ook ‘gewoon’ een boeketje bloemen ontvangen. Zeker als het gaat om een honderdste verjaardag, alle beperkingen vanwege het coronavirus ten spijt. En dus toog de Steenbergse burgervader hoogstpersoonlijk naar woonzorgcentrum Onze Stede om Marie Baartmans-Van de Klundert te verblijden met bloemen.

Geheim

De van oorsprong Welbergse genoot er zichtbaar van en constateerde dat je eigenlijk zonder er erg in te hebben de 100 kunt halen. “Zolang je natuurlijk maar gezond mag blijven.” En passant onthulde ze ook het echte geheim om 100 jaar te worden? “Niet te flauw zijn,” aldus de jarige.

Live

Naast een mooie bos bloemen had burgemeester nog een aantal presentjes meegebracht: een glassculptuur van de Gummaruskerk én een boekje over Steenbergse bijnamen. “Die ken ik wel,” reageerde Marie Baartmans-Van de Klundert opgetogen en verheugd over de visite van de burgemeester. Via een online verbinding konden de (achter)kleinkinderen van de jarige dit moment ‘live’ meemaken.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief