Mikhayla van Holten heeft in haar winkel een wand met zeven meter Lego en één meter Duplo.
Mikhayla van Holten heeft in haar winkel een wand met zeven meter Lego en één meter Duplo. Foto: Christel Schiphorst

Mikhayla van Holten: ‘Ik ben heel trots op mijn Lego-wand’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN - In Steenbergen heeft Marskramer het grootste assortiment aan Lego sets en de eigenaresse is daar best trots op.

Mikhayla van Holten runt sinds 2018 de Marskramer en heeft al snel ingezet op een uitbreiding van het Lego-assortiment. “We beginnen met Duplo, hebben Lego Classic en ook Lego Technics dozen. Daarnaast bestaat ons assortiment uit themasets van Frozen, Friends, Hidden Side, Starwars en ga zo maar door.” Mikhayla speelt hiermee in op een behoefte. “Ik merkte dat er veel vraag was naar Lego en daarom hebben we de lijn uitgebreid. Momenteel heeft ze een wand van zeven meter, plus één meter voor Duplo. “In de decembertijd zetten we daar nog eens twee meter extra bij, want Lego is erg gewild.”

“Lego was altijd al erg populair, hoor,” vertelt ze, ”maar ook dankzij de Lego Masters op televisie is de vraag gegroeid. Ook de meisjes kiezen niet meer alleen voor roze dozen, maar ook voor Lego Technics.” Wel valt het haar op dat ooms en vaders vaak Lego kopen voor hun jarige neefje of zoon, waarvan op de doos een leeftijd staat die aanzienlijk hoger is dan de jarige. “De voorpret begint bij hen al aan de kassa, omdat ze zich verheugen om de set samen in elkaar te bouwen,” lacht ze. Op iedere Legodoos staat een leeftijdsindicatie, beginnend bij 4+ tot en met 11-16. Lego Technics heeft ook een programmeerbare robot (Wedo), een fraai staaltje spel en techniek.

“Ik ben trouwens best trots op mijn Legowand, want we hebben de klanten nu een mooi Lego-assortiment te bieden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief