<p>Sandra Kamphorst, leerkracht groep 8: &#39;Je merkt wel dat de kinderen vrolijker zijn en ook minder vaak ziek&#39;</p>

Sandra Kamphorst, leerkracht groep 8: 'Je merkt wel dat de kinderen vrolijker zijn en ook minder vaak ziek'

(Foto: Caren Vermaat)

Juf Sandra: ‘Nieuwbouw Sint Gummarusschool is het wachten zeker waard geweest’

STEENBERGEN - Sandra Kamphorst is als leerkracht van groep 8 heel blij met de nieuwe vleugel van de Gummarusschool in Steenbergen Ze heeft ook een aantal jaren in het noodgebouw gezeten dat op het schoolplein stond. 


“Dat heeft hier heel lang gestaan. Vanaf eind vorig schooljaar is begonnen met de bouw van het nieuwe gedeelte en daar zitten we nu sinds Hemelvaart. Maar het is het wachten zeker waard geweest. Het is hier heel licht en ruim met een open constructie. Dat wil zeggen dat de twee groepen 8 direct met elkaar verbonden zijn. Er zit geen deur tussen deze klassen, maar er is een open verbinding. Ze lopen dus allemaal door elkaar heen. Dat was in het begin ook wel even wennen, vooral met de geluidsoverlast. We proberen de lessen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen maar je hoort elkaar natuurlijk toch. We vinden het prettig om de ochtend rustig te beginnen en dan spreken we meestal af om de groepen iets later op de dag samen dingen te laten doen. We doen dan bijvoorbeeld een circuit met rekenspellen en taalspellen, waarbij we gemengde groepjes maken zodat kinderen ook van elkaar kunnen leren. Als het even kan doen we ook veel leerspellen buiten op het plein.” Sandra heeft ook wel het idee dat de kinderen zich beter voelen in de nieuwe lokalen. “Je merkt wel dat de kinderen vrolijker zijn en ook minder vaak ziek. Ze hebben hier natuurlijk meer de ruimte en zijn daardoor meer ontspannen. Dit heeft zeker een positieve invloed op de onderlinge omgang en de sfeer. We weten natuurlijk nog niet of het ook van invloed is op de cijfers, maar dat zou zo maar kunnen.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief