Foto: Caren Vermaat

Finish 22ste editie Bietentocht in Steenbergen

STEENBERGEN - Hoewel door de weersomstandigheden en corona, de activiteiten in de haven waren afgelast, zijn vanmiddag de schepen van de bietentocht aangekomen in de haven van Steenbergen.


De Bietentocht is een vierdaagse tocht die elk najaar gevaren wordt door platbodems met een symbolische hoeveelheid suikerbieten aan boord. Dit evenement is in het leven geroepen om de geschiedenis van het vervoer van vracht onder zeil over de Zeeuwse wateren weer een gezicht te geven. 

Het was vanmorgen nog even onzeker of de paarden de schepen richting de haven konden gaan trekken maar dat heeft ondanks het slechte weer wel doorgang kunnen vinden. “Er waren wel wat minder paarden dan in andere jaren, maar sommige hebben dit jaar dubbel gelopen, dus de meeste schepen zijn wel getrokken”, vertelt Christine Hofman van Stichting de Zeeuwse Beurtvaart die de Bietentocht organiseert. 

“Vorig jaar heeft de Bietentocht door Corona helemaal geen doorgang kunnen vinden, dus we zij allang blij dat we dit jaar konden varen. We zijn afgelopen zondag met 25 schepen vertrokken vanuit Bruinisse en vandaag in de Steenbergse haven aangekomen. Vanavond is dan nog de prijsuitreiking van de gouden Biet. Daar wordt de overall winnaar van de Bietentocht bekend gemaakt,” aldus Christine. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief