Afbeelding
Foto: Ministerie van Defensie

Orkest Koninklijke Marechaussee sluit jubileumeditie lokale Veteranendag Steenbergen af

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Het jaar 2022 is voor Steenbergen een extra bijzonder jaar. Onder het motto ‘Samen maken we geschiedenis!’ wordt het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen gevierd én het feit dat Steenbergen al 25 jaar als één gemeente bestaat. Een feest van en voor de lokale gemeenschap.

Tijdens de jaarlijkse lokale Veteranendag Steenbergen staan onderlinge ontmoeting, ervaringen delen en verbinding leggen centraal. Dat past bijzonder goed in dit jubileumjaar.

Vijfde lokale Veteranendag
De stichting Veteranen Steenbergen (VeSt) organiseert op 13 mei 2022 voor de vijfde keer de lokale Veteranendag voor alle veteranen uit de gemeente Steenbergen. Dit keer in ’t Cromwiel. De lokale Veteranendag zoekt altijd maatschappelijke verbinding. Daarom nodigt VeSt ‘s middags docenten en leerlingen van de scholen in Steenbergen uit. Ook is het de bedoeling om oorlogsvluchtelingen uit te nodigen. Daarnaast pakt de organisatie tijdens dit jubileumjaar (extra) groot uit met een concert van het Orkest van de Koninklijke Marechaussee in de avond. In de zes kernen van de gemeente Steenbergen wonen ruim 150 veteranen en burgemeester Ruud van den Belt is één van hen. “Ik draag onze veteranen een bijzonder warm hart toe en dat verdienen ze ook, van ons allemaal. Het is mooi om te zien hoe zij de lokale Veteranendag steeds meer vorm en inhoud geven, met als doel de verbinding te zoeken met heel de gemeenschap. Ik kijk nu al uit naar die ontmoeting én naar het concert,” aldus de burgemeester. Net als voorgaande jaren is er tijdens de Veteranendag veel ruimte om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te wisselen onder het genot van een drankje en om de traditionele ‘blauwe hap’ te nuttigen.

Witte Anjer-concert
Eén van de hoogtepunten van deze dag is een groots ‘Witte Anjer’-concert van het Orkest van de Koninklijke Marechaussee. Het orkest heeft zijn repertoire aangepast aan de actuele situatie in de wereld. Een Witte Anjer-concert draagt bij aan de waardering voor veteranen in de gemeenschap. Tijdens een Anjerconcert wordt met muziek hun verhaal verteld. De kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via https://www.onlineticketsverkopen.nl/winkel/1027. VeSt hoopt deze avond 750 mensen bijeen te brengen en hen een prachtige muzikale avond te kunnen bieden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief