Gemeenteraad Steenbergen gaat voor digitaal
Foto: Gemeente Steenbergen

Gemeenteraad Steenbergen gaat voor digitaal

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Digitaal stemmen staat al een tijdje op het verlanglijstje van de gemeenteraad van Steenbergen. Deze wens is tijdens de raadsvergadering van donderdagavond vervuld.


Sinds deze avond worden de stemresultaten van de vergadering digitaal toegevoegd aan de agendapunten en op raadslidniveau op het smoelenboek op de website van de gemeenteraad. Deze digitale toevoeging maakt het mogelijk om in één oogopslag te zien wat de uitslag van een stemming is en welke partijen en welke raadsleden voor of tegen een voorstel hebben gestemd.

Transparante besluitvorming

Als inwoners en geïnteresseerden willen weten hoe de stemming in de raad is verlopen over een bepaald onderwerp en welke raadsleden voor of tegen een voorstel hebben gestemd, dan kon dit alleen nog door de besluitenlijst van de vergadering na te lezen of door deze terug te kijken. Dat kan volgens de gemeenteraad anders, laagdrempeliger en gebruikersvriendelijker. Zij  heeft daarom besloten om de resultaten van de stemmingen digitaal toe te voegen aan het raadsinformatiesysteem. Dit draagt volgens de raad bij aan een transparante en toegankelijke besluitvorming. De stemresultaten worden tijdens de vergadering handmatig door de griffie toegevoegd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief