Invulling Lokaal Sportakkoord van start met brainstormavond
Foto: Annet Eekman

Invulling Lokaal Sportakkoord van start met brainstormavond

  Algemeen,Nieuws

KRUISLAND - In Kruisland is deze week een aanvang gemaakt met de invulling van het Lokaal Sportakkoord. Dat gebeurde tijdens een brainstormbijeenkomst in de kantine van Sportclub Kruisland.


Sportverenigingen, de EHBO-vereniging, een aantal dorpsraden, sportcoaches en jongerenwerkers maakten dinsdagavond kennis met elkaar en de nieuwe sportformateur Debbie Jans. Daarnaast werd er gebrainstormd en deelden de verschillende partijen uitdagingen met elkaar.

Verbinding

Sportformateur Debbie Jans kijkt terug op een waardevolle avond: "Mooi dat elke vereniging zijn eigen uitdagingen heeft, maar dat in deze bijeenkomst het overkoepelend belang centraal stond: mensen jong en oud in Steenbergen meer en blijvend te laten bewegen. Mijn doel is om zoveel mogelijk partijen met elkaar in verbinding te brengen, de samenwerking te stimuleren om zo te komen tot gezamenlijke ambities rondom sport en bewegen. Steenbergse ambities, waaraan sportverenigingen en het maatschappelijke veld zich voor langere tijd aan willen verbinden".

Vervolg

De bijeenkomst krijgt een vervolg in een aantal nieuwe themasessies. De eerste sessie is gepland in maart. De Gemeente Steenbergen hoopt dat ook onderwijspartners, kinderopvang, zorg- en welzijnsorganisaties en mensen uit het bedrijfsleven aansluiten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief