Logo internetbode.nl/steenbergen

Lidl Steenbergen wil centrum verlaten voor nieuwe locatie

STEENBERGEN - De Lidl aan de Burgemeester van Loonstraat gaat haar plan om te verhuizen naar de Van Bredastraat verder onderzoeken. Het gemeentebestuur heeft in ieder geval aangegeven in principe toestemming te verlenen voor de verhuizing van de supermarktketen, maar wel met de nodige voorwaarden.


Lidl is al sinds 2011 op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden aan de Burgemeester van Loonstraat, maar de benodigde ruimte is niet op en bij de bestaande locatie aanwezig. Het college is dan ook van mening dat de Lidl inderdaad genoodzaakt is om die ruimte elders te zoeken. Lidl heeft nu haar oog laten vallen op het pand van AutoKar aan de Van Bredastraat. De Lidl gaat nu zelf met AutoKar in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. "Als AutoKar daarmee instemt, dan moeten ze zelf op zoek naar een nieuwe locatie", vertelt wethouder Petra Lepolder. "Wij staan daar als gemeente buiten, al willen we uiteraard wel meedenken over nieuwe locaties, want we willen zo'n bedrijf als AutoKar graag behouden in onze gemeente." De gemeente komt dan in principe pas weer in beeld als er bestemmingsplanmatig iets gewijzigd moet worden.

Vitaliteit "Aan dit verzoek is een intensief voorbereidingsproces voorafgegaan dat voor Lidl in 2011 startte", stelt het college. "In 2015 zijn alle bestaande supermarkten in Steenbergen in de gelegenheid gesteld om ons inzicht te geven in hun toekomstplannen en uitbreidingswensen. Alleen Aldi en Lidl hebben toen gereageerd." Op basis van de toen verstrekte informatie heeft de gemeente onderzocht of een uitbreiding nodig is en dus ook onderbouwt kan worden. Dat blijkt nu het geval en daarom mag de lidl het plan verder gaan uitwerken. "We hebben aangegeven dat we het belangrijk vinden dat Lidl op korte termijn haar plannen met de ondernemersvereniging RPS bespreekt om na te gaan of en hoe ze ondanks vestiging buiten het centrumgebied kan bijdragen aan de vitaliteit van toekomstbestendigheid van het centrumgebied."

Bestemmingsplan Al in juli 2015 werd in de gemeenteraad van Steenbergen gesproken over een eventuele verhuizing van een supermarkt aan de rand van het centrum naar een bedrijventerrein, maar destijds liet de gemeente Steenbergen weten dat die plannen nog niet aan de orde waren. “Voordat echt concrete plannen besproken kunnen worden met de supermarkt, grondeigenaren en andere direct betrokkenen, wil de gemeente Steenbergen een goed afwegingskader hebben om de diverse mogelijkheden die er zijn goed tegen elkaar af te kunnen wegen.”FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief