Afbeelding
Foto: Tineke Feskens

Hotel aan de A4 gaat er komen

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Na jaren van plannen, brainstormen en onderhandelen is het zover. Er komt een hotel aan de A4 bij de afslag Steenbergen. De realisatieovereenkomst is getekend, dus kunnen de plannen nu openbaar gemaakt worden. Het hotel komt op een zichtlocatie, nabij bedrijventerrein Reinierpolder. Het wordt een duurzaam hotel met ongeveer 120 kamers, diverse restaurants, vergaderzalen, ontmoetingsruimtes, werkplekken en een foodcourt.  Mogelijkheden voor een fastfood restaurant en zwembad en gym worden onderzocht. Eind 2018 gaat de schop in de grond. In 2020 zal het hotel geopend worden.

Met het ondertekenen van een realisatieovereenkomst lijkt een door de gemeente lang gekoesterde wens in vervulling te gaan. Burgemeester Ruud van den Belt was dan ook erg trots toen hij namens het voltallige college het nieuws bekend mocht maken. Al jaren was er overleg met mogelijke initiatiefnemers. Toen wethouder Marijke Vos bij haar aanstelling beloofde actief op zoek te gaan naar een serieuze kandidaat kwam de bal aan het rollen.

Zoektocht
André Lips, één van de initiatiefnemers heeft contact gezocht en na enig overleg is hij aan de slag gegaan om de mogelijkheden voor de ontwikkeling van een hotel te onderzoeken. Uit deze zoektocht is een samenwerking ontstaan met Luud van Ginneken, ervaringsdeskundige in de hotelbranche en Ad van Beijsterveld, bedrijfseconoom. Samen hebben zij een BV opgericht, A4 Hotel BV. Deze BV gaat de realisatie van het hotel vorm geven. 

Uitstraling
"Het waren vooral de uitstraling van de stad Steenbergen, met zijn mooie haven en de centrale ligging tussen Bergen op Zoom en Rotterdam die mij aangenaam verrast hebben." Licht André Lips toe. "We denken met deze ontwikkeling te kunnen voorzien in een behoefte. We richten ons met name ook op expats en short stay bezoekers. Dit zijn buitenlandse werknemers die een langere periode in Nederland verblijven. Er komen ongeveer zestig kamers met een balkon en kitchenette speciaal gericht op deze groep gasten. We denken op deze wijze een regionale functie te kunnen vervullen de economische bedrijvigheid in de regio te faciliteren."

Duurzaamheid
Wethouder Marijke Vos is vooral erg blij dat, naast het nakomen van een belofte, er ook op duurzame wijze invulling wordt gegeven aan de bouw van het hotel. "Ik ben erg trots dat we een partner hebben gevonden die duurzaamheid ook hoog in het vaandel heeft staan. We willen toekomstbestendig bouwen. Dit betekent dat we energieneutraal worden, dat we geen gas gaan afnemen, kortom, een gebouw dat voldoet aan alle eisen van de 21ste eeuw. 

Werkgelegenheid
Hoe het hotel eruit gaat zien, welke naam er op de buitenmuur gaat prijken en de kosten, hierover is nog geen duidelijkheid. De A4 Hotel BV houdt over dit onderwerp de kaken stijf op elkaar. Het enige wat Ad Lips, mede initiatiefnemer, kwijt wil is: "We hopen dat het hotel eind 2020 open kan gaan voor gasten." Momenteel zijn de initiatiefnemers druk in overleg met alle betrokken partijen. De gemeente denkt daarbij zeer voortvarend mee.

"We onderhandelen met het waterschap. We willen het hotel op natuurlijke wijze verbinden met de ecologische verbindingszone, waar we aan grenzen, en we zijn in onderhandeling met potentiële kandidaten die aan strenge eisen moeten voldoen. Het hotel komt tussen de A4 en bedrijventerrein Reinierpolder te liggen, in het verlengde van de Zilverdijk. Als alles goed gaat start de bouw eind 2018.

BIJDRAGE TINEKE FESKENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief