Afbeelding
Foto: Iman Fase

Spetterende optredens tijdens Muza

Door: Remko Vermunt Algemeen

DINTELOORD - De haven van Dinteloord staat op 16, 17 en 18 augustus weer volledig in het teken van 'MUZA aan de Haven'. Iedere avond kan men vanaf 21.00 uur genieten van muzikaal entertainment. "De artiesten zijn geboekt, het bier gebrouwen en de materialen zijn besteld, kortom wij zijn er (bijna) klaar voor."

Hét dorpsfeest van Dinteloord staat aan de vooravond van alweer de vijfenzestigste editie. "Er is in al die jaren een hoop moois voorbij gekomen. Van Gerard Joling tot Alice Deejay en van George Baker tot Pater Moeskroen. Een grote diversiteit aan artiesten en optredens heeft ons van het podium aan de kreek naar de tent op het Raadhuisplein naar nu ons knusse onderkomen aan de haven gebracht", stelt voorzitter Pieter Vlamings. Daarbij wordt altijd vastgehouden aan twee zaken: muziek en gezelligheid.

Muziek

Het programma voor het driedaagse muziekfestival is dan ook met veel plezier in elkaar gezet. "Zoals ieder jaar hebben we weer, in samenwerking met eetcafé Havenzicht, ons uiterste best gedaan voor ieder wat wils te verzorgen en het Havenplein voor drie dagen om te toveren tot de gezellige feestlocatie." Zo betreedt op donderdag de Steenbergse band Zero Friction het podium. "Deze Steenbergenaren zijn specialisten in rock 'n roll muziek", aldus de organisatie. De Mount Temple U2 Tribute gooit daar meteen een schepje bovenop. "Met hun U2 tribute zullen ze zeker het Dinteloordse publiek kunnen amuseren. De sound en de looks zijn bijna gelijk aan de echte U2."

Feestavond

Vrijdagavond is het tijd voor disco, want Andrew Dean brengt een bezoek aan Muza aan de Haven. "Met tijdloze discotracks zal het lastig worden om niet te gaan dansen", belooft de organisatie. Niet zo'n fan van discomuziek? Geen probleem. De Mannûh van Gastel brengen vrijdagavond nummers van Status Quo en Brian Adams, maar ook Nederlandstalige muziek komt aan bod. Dat wordt meezingen op nummers van de Dijk en André Hazes. Op de laatste avond, zaterdagavond, verschijnen Marijn van Geel, Arjon Oostrom en De Bounties op het podium. Dat belooft één groot feest te worden met een diversiteit aan nummers.

Feest DJ

Mathijs Pluijgers is een veel geziene gast op evenementen in en rondom Steenbergen. De feest DJ gaf al optredens op Steenbergen Amb!ance, Beatcrooks in Moerstraten, Maffe Maandag in Roosendaal en Oktoberfest in Dinteloord. "Heel veel mensen die aanwezig zijn op de Muza, zullen Mathijs dan ook zeker kennen." Pluijgers kreeg dit jaar daarnaast veel publiciteit vanwege zijn nieuwe carnavalsnummer 'Ik zeg maar zoo, dat is korter als dierentuin'. De organisatie heeft er daarom voor gekozen om de feest dj niet één, niet twee, maar drie dagen te laten draaien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief