Totaaltheatergroep Cameleon presenteert de voorstelling 'Leeve de Vereeniging'
Totaaltheatergroep Cameleon presenteert de voorstelling 'Leeve de Vereeniging'

Cameleon presenteert 'Leeve de Vereeniging'

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Totaaltheatergroep Camelon beleeft op woensdag 31 oktober de première van hun nieuwe voorstelling: 'Leeve de Vereeniging'. Daarna treedt de theatergroep nog zes keer op in de maanden november en december. Het belooft een waar spektakel te worden vol dans, zang en toneel.

De Steenbergse toneelvereniging Cameleon trakteert het publiek op een nieuw theaterdiner. "Een voorstelling, waarvan de bezoekers als vanouds zullen smullen, letterlijk en figuurlijk", aldus de organisatie. Wie een bezoekje brengt aan een voorstelling van totaaltheatergroep Cameleon kan vooral humoristische scènes verwachten, waar hard om gelachen kan worden. Maar die scènes worden afgewisseld door serieuze liedjes, terwijl even later een plaatselijk of landelijk probleem op de hak genomen wordt. "En misschien wordt u zelf ook onderdeel van het spel." Bijzonder aan de productie is dat er tussen de bedrijven door een overheerlijk viergangendiner wordt geserveerd. "Deze nieuwe productie, die ook nu weer door de eigen leden is geschreven, verhaalt het wel en wee van het leven, met verhalen en liedjes over het verenigingsleven."

Totaaltheater

De groep bestaat al 29 jaar en al die jaren heeft de vereniging zijn eigen werk geschreven voor op het podium. De naam 'Cameleon' geeft het eigenlijk al aan: wie naar een optreden van de groep gaat kijken krijgt een programma met verschillende facetten van het theater voorgeschoteld. "Variatie en uitgaan van ieders talenten zijn de sleutelwoorden bij Cameleon. Het is van alles voor iedereen, voor heel de familie. Jong en oud kan er van genieten en meestal genieten de spelers van Cameleon zelf net zo veel als het publiek."

Verjonging
De spelersgroep van Cameleon bestaat op dit moment uit Diny Gladdines, Peter Plasmans, Giscard van Tilburg, Anjella Neelen, Ad Vermeulen, Conny van Straaten, Ans Dirven, Esther de Ron en Frans van der Heijden. "In deze voorstelling zult u ook kennis kunnen maken met een nieuwe, jonge speelster: Jolanda Bierkens. Door dit nieuwe lid is de samenstelling van de groep weer verjongd." De schrijversgroep van Cameleon o.l.v. Diny Gladdines, Esther de Ron, Erol Struik, Ad Vermeulen en medewerking van John Nijssen en Hans de Bruin leveren het leeuwendeel van de teksten.

Het theaterdiner vindt plaats in de Watertoren aan de Nassaulaan 33 in Steenbergen. De première is op woensdag 31 oktober, daarna volgen nog zes andere voorstellingen: 7 november, 14 november, 21 november, 28 november,12 december en 19 december 2018. "Mocht er voldoende animo zijn dan worden in 2019 nog enkele voorstellingen gegeven. De diners beginnen om 19.00 uur met een voorgerechtje, om 19.30 uur begint het theater. Kijk voor kaarten op www.theatergroepcameleon.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief