Afbeelding

Raad Steenbergen wil af van huidige exploitant 't Cromwiel

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - Alle partijen in de gemeenteraad van Steenbergen willen dat het college van burgemeester en wethouders het contract met de huidige exploitant van gemeenschapshuis, theaterzaal en sporthal 't Cromwiel in Steenbergen voor 31 december van dit jaar opzegt. Een motie van die strekking komt donderdag aan de orde in de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad.

De partijen zijn van mening dat de exploitatie van 't Cromwiel de laatste jaren niet gebracht heeft wat de gebruikers gewend waren en wat gewenst was. "Steeds meer gebruikers hebben hun onderkomen gevonden op andere locaties en nu heeft ook de Katholieke Bond van Ouderen te kennen gegeven 't Cromwiel te gaan verlaten", zo schrijven de partijen in de motie. Zij laten verder weten dat ook de Stadsraad zich grote zorgen maakt over het functioneren van 't Cromwiel en dat de gemeenteraad al diverse malen haar zorg heeft uitgesproken over het beheer van het gemeenschapshuis. 

De partijen dragen het college op om na het opzeggen van het contract per 31 december, in het eerste kwartaal van 2019 de raad verschillende opties voor te leggen over het toekomstige beheer van 't Cromwiel, waarbij zowel commercieel als gemeentelijk beheer tot de mogelijkheden behoren. 

De motie is ondertekend door de fractievoorzitters Maurice Remery van Gewoon Lokaal, Willy Knop van de Volkspartij, Kees Gommeren van de VVD, Jeroen Weerdenburg van het CDA, Tim Huisman van D66 en Nadir Baali van de PvdA.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief