Tijdens de tocht worden de deelnemers onderweg getrakteerd op pannenkoeken.
Tijdens de tocht worden de deelnemers onderweg getrakteerd op pannenkoeken. Archieffoto: Roparun team Door Dik & Dun

Roparun teamDoor Dik & Dun organiseert weer Goede doelen wandeltocht

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - Roparun team Door Dik & Dun uit Steenbergen organiseert op zaterdag 23 maart haar jaarlijkse Goede doelen wandeltocht. De start is bij het sportpark aan de Seringenlaan 1

Volgend jaar viert Door Dik & Dun haar 25-jarig jubileum. In 1995 werd door het team voor het eerst deelgenomen aan de Roparun, toen nog van Rotterdam naar Parijs. In die bijna 25 jaar zijn vele teamleden de revue gepasseerd. Desondanks wordt er nog steeds met veel enthousiasme een heel jaar toegewerkt naar de Roparun in het Pinksterweekend. Behalve dat hierbij in teamverband een sportieve en grensverleggende prestatie wordt geleverd, wordt tegelijkertijd ook geld ingezameld voor kankeronderzoek. 

Leden verkopen loten, er wordt altijd naar sponsoren gezocht en er wordt geld ingezameld door activiteiten te organiseren. Die activiteiten zijn behalve de Goede doelen wandeltocht, de kassenloop, de mountainbike tocht van de familie v/d Branden, de 8 van Steenbergen en de kermisloop in Heerle. De leden zijn altijd bezig om nieuwe activiteiten te organiseren en nieuwe sponsoren te werven om geld in te zamelen.

Al het geld dat opgehaald wordt via sponsoring en activiteiten komt ten goede van Stichting Roparun. Deze stichting zorgt ervoor dat de opbrengsten rechtstreeks ten goede komen aan kankerpatiënten zelf om zo de kwaliteit van hun leven zoveel mogelijk te verbeteren. Oorspronkelijk werden projecten van de patiëntenzorg van de Daniël den Hoed kliniek en het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam vanuit de Roparun ondersteund. Inmiddels kunnen, dankzij Roparun gelden, doelen in heel Nederland gerealiseerd worden. Zoals hoofdhuid koel systemen, ontwikkelen en verspreiden van een boek voor jonge kinderen met een ouder met kanker, lotgenoten bijeenkomsten, inrichting van de familiekamer / gespreksruimte van de afdeling oncologie en veel meer (zie www.roparun.nl).

Tijdens de Goede doelen wandeltocht is er keuze uit vier afstanden: 5, 10, 15 of 25 kilometer. Starten voor de 5, 10 en 15 kilometer kan tussen 8.00 en 12.00 uur, voor de 25 kilometer tussen 8.00 en 9.30 uur. Het inschrijfgeld per deelnemer bedraagt 4 euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Roparun.

Voor meer informatie over Roparun team Door Dik & Dun: www.dikendunroparun.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief