Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Optocht Strienedurpke officieel afgelast: feest in loods gaat wel door

Door: Bregje Kop Cultuur

DE HEEN - De carnavalsoptocht in Strienedurpke, die morgen zou plaatsvinden, is afgelast. Dat laat Stichting Carnaval De Heen via Facebook weten. Het feest in de loods gaat wel door.

In verband met de aangekondigde storm Dennis, zou de stichting aanvankelijk vrijdag de knoop doorhakken. "Maar de weersvooruitzichten zijn dermate ongewis voor ons gebied, dat we besloten hebben om de beslissing nog een dag vooruit te schuiven", zegt Anuschka van der Wulp van de stichting. Uiteindelijk werd vandaag bekend gemaakt dat de optocht niet door kan gaan. 

Moeilijk

De optocht in Strienedurpke is na die van Mastepinnelaand (Wouwse Plantage) traditiegetrouw de tweede van Noord-Brabant. Die gaat zaterdag in elk geval wel door. Storm Dennis lijkt vooral pas zaterdagavond- en nacht actief te worden. "Maar hoe deze zich gaat ontwikkelen is nog niet helemaal duidelijk. De ene keer lijkt het voor zondag mee te gaan vallen, de andere keer weer niet. Dat maakt het moeilijk om een besluit te nemen."

Opties

"We hebben een aantal opties voorgelegd aan de bouwclubs, waarbij we ook beseffen dat we daarbij niet iedereen tevreden kunnen stellen." Het feest in de loods kan wel doorgaan. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief