Burgemeester vervult gastrol in rapvideo Bart Schouteren alias Nyx

  Cultuur

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft zijn medewerking verleend aan de totstandkoming van de clip bij het nummer 'Lange Dagen' van de 17-jarige rapper Bart Schouteren, alias Nyx, uit Steenbergen.


Op deze manier wil de burgemeester de jeugd bedanken voor de manier waarop zij zich, ondanks alle beperkingen, door de coronacrisis heen slaan.

Onwerkelijk

"Terwijl je op die leeftijd juist de wereld wilt ontdekken, krijg je plotsklaps te maken met zoiets onwerkelijks als een intelligente lockdown", vertelt Van den Belt. "Scholen dicht, geen clubactiviteiten of festivals, en liever niet naar opa en oma om te voorkomen dat zij besmet kunnen raken. Zelfs chillen met meerdere vrienden was er een tijdlang niet meer bij. Ga er maar aanstaan."

Trots

De toezichthouders in de gemeente Steenbergen moesten sommige jongeren wel eens even helpen om de regels op te volgen. "Maar dat waren uitzonderingen. Ik ben echt hartstikke trots op onze jeugd. Ook dankzij hun begrip en medewerking zijn er nu al best veel versoepelingen mogelijk en komt het 'normale leven' weer op gang, zij het in een 1,5 meter-samenleving."

Lekkere vibe

De burgemeester raakte onlangs toevallig met Bart Schouteren aan de praat en werd meteen enthousiast van zijn idee om een rap uit te brengen over deze bijzondere tijd. 'Lange Dagen' is volgens Van den Belt een pakkend nummer met een lekkere vibe, die vanzelf blijft hangen. "Het belangrijkste is natuurlijk dat het de jeugd aanspreekt en dat onze jongeren zich zodoende gewaardeerd voelen. De onderliggende boodschap is wat je kunt bereiken door iets positiefs te doen en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Maar ook dat we met z’n allen moeten volhouden, dan komt het met onze toekomst helemaal goed. En daar heb ik alle vertrouwen in."

Gastrol

'Lange Dagen' is het eerste nummer dat Bart Schouteren, alias Nyx, uitbrengt. "Ik vind het helemaal geweldig dat de burgemeester mij de kans heeft gegeven om een clip te maken. Hij speelt er zelfs een gastrol in. Ook de samenwerking met het Filmcollectief Steenbergen was super", aldus de student mediavormgeving en oud-leerling van ’t Ravelijn.

De clip is zondagmiddag gelanceerd en is hieronder te zien:


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES