Vierde editie Cultuurmaand september in gemeente Steenbergen van start
Archieffoto: Claudia Koole

Vierde editie Cultuurmaand september in gemeente Steenbergen van start

  Cultuur

STEENBERGEN - De voorzitter van het Platform Kunst & Cultuur, Jan van de Velde, en de wethouders Esther Prent en Wilma Baartmans openen op zaterdag 5 september de Cultuurmaand september officieel in de Gummaruskerk, met de overhandiging van de nieuwe Erfgoedgids van Steenbergen. Blaaskwintet Kamer 5 verzorgt het muzikale deel van de opening.


Voor het vierde jaar organiseert het Platform Kunst & Cultuur, met behulp van de gemeente Steenbergen, in deze maand de cultuurmaand voor alle inwoners en bezoekers van de gemeente. Gedurende de hele maand vinden in bijna alle kernen extra culturele activiteiten plaats op het gebied van muziek, toneel, dans en een expositie. Bijzonder is dat er voor het eerst een speciaal programma voor de jeugd is opgenomen, CuSt Junior. Ook de Open Monumentendag op 12 september is onderdeel van het programma. Dit jaar staat Nieuw-Vossemeer centraal met een wandel- en fietstocht langs de belangrijkste monumenten.

Bijzonder is dat de Cultuurmaand en de activiteiten bijna allemaal georganiseerd worden door vrijwilligers. Ruim 15 verenigingen en organisaties zijn deze maand actief om bezoekers en deelnemers te ontvangen, te vermaken en in beweging te zetten. Het volledige programma is te vinden op cultuursteenbergen.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief