Afbeelding
Foto: Gemeenteraad Steenbergen

Gemeenteraad Steenbergen pakt vergaderingen in de maand juni weer op

Door: Peter Houtepen Gemeente Nieuws

STEENBERGEN - De fractievoorzitters van de politieke partijen in Steenbergen hebben ermee ingestemd om de gemeenteraadsvergaderingen, conform de geldende maatregelen van het RIVM, weer op te pakken.

De vergaderingen van mei worden geannuleerd en dat betekent dat de eerste oordeelvormende vergadering sinds het begin van de coronacrisis plaatsvindt op maandag 8 juni. Door middel van een aangepast vergaderschema worden in juni de voorstellen behandeld uit de maanden maart, april en mei. 

Extra

Om de vergaderdruk in te perken wordt op 9 juni een extra oordeelvormende en op 24 juni een extra besluitvormende vergadering ingepland. De beeldvormende vergadering over Leefbaarheid & Kernen en Maatschappelijk Vastgoed alsmede de beeldvormende vergadering over Economische Kracht worden verplaatst tot het najaar.

Maatschappelijk debat

De fractievoorzitters hebben ervoor gekozen om niet digitaal te vergaderen en digitaal te stemmen. De fractievoorzitters zijn van mening dat besluitvorming meer is dan alleen een uitwisseling van standpunten en dat hier een maatschappelijk debat aan vooraf dient te gaan. Door digitaal te vergaderen wordt deze ruimte voor zowel inwoners als ook voor raadsleden te veel beperkt.

Zonder publiek

Omdat tijdens de aankomende vergaderingen de RIVM maatregelen worden toegepast, betekent dit onder andere dat er zonder publiek vergaderd wordt om het aantal aanwezigen niet te zeer te laten oplopen. Er kan wel gebruik worden gemaakt van het spreekrecht.

Alle vergaderingen worden weer via het raadsinformatiesysteem op de website van de gemeente Steenbergen uitgezonden.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief