Dasja Abresch (tweede van links) met de fractie van Gewoon Lokaal!
Dasja Abresch (tweede van links) met de fractie van Gewoon Lokaal! (Foto: Facebook Gewoon Lokaal!)

Dasja Abresch (Gewoon Lokaal!) dient ontslag in als gemeenteraadslid

  Politiek

STEENBERGEN - Dasja Abresch van Gewoon Lokaal! heeft haar ontslag ingediend als lid van de gemeenteraad van de gemeente Steenbergen. 


"De reden hiervoor is gelegen in het feit dat mijn werkzaamheden in het dagelijks leven niet te combineren blijken te zijn met mijn werk als raadslid", schrijft Abresch in een brief aan burgemeester Ruud van den Belt. 

Integriteit

"Niet dat ik dat vind, maar vanuit collega-raadsleden wordt bij voortduring, direct en indirect, mijn politieke en persoonlijke integriteit in twijfel getrokken", vervolgt ze. Het vertrekkende raadslid zegt hier last van te hebben. "Integriteit is voor mij een groot goed en het feit dat ik mij juist om deze eigenschap continu in het beklaagdenbankje bevind, vreet aan mij. Het is vanuit plichtsbesef en geloof in ons democratisch bestel dat ik überhaupt op de kieslijst van Gewoon Lokaal! terecht ben gekomen en daaropvolgend mijn raadszetel heb geaccepteerd. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat het raadslidmaatschap mij niet past als een oude jas. Desalniettemin ben ik van mening dat ik mij er de afgelopen 26 maanden ten volle voor in heb gezet."

Transparant

Dasja Abresch zegt voortdurend haar best te hebben gedaan om als raadslid te leren en zich kwalitatief te verbeteren. "Collega-raadsleden hebben hier echter geen boodschap aan. Zij zien alleen Dasja Abresch, zelfstandig tekstschrijver, die op de achtergrond aan de redactionele touwtjes van één van haar opdrachtgevers trekt. Een vertekend en verkeerd idee dat echter dusdanig hardnekkig is dat ik het niet kan ontkrachten, ondanks mijn pogingen om zo transparant en open mogelijk te zijn. Nu ik gemerkt heb dat zelfs binnen de huidige coalitie mijn integriteit ter discussie staat, is het tijd om de knopen te tellen en tot de conclusie te komen dat het zo niet langer kan. En nog belangrijker: dat ik het niet wil."

Onverteerbaar

Aangesproken worden op haar integriteit door mensen die qua democratische motivatie mijn gelijken zouden moeten zijn, is voor Abresch bijna onverteerbaar. "Ik zou er uiteraard ook voor kunnen kiezen om de overeenkomst met mijn opdrachtgever te beëindigen. Dit zal het beleg op mijn brood kosten, maar daar komt wel weer een oplossing voor. De reden dat ik dit niet doe, is gelegen in mijn persoonlijke grondwet die voorschrijft dat geen mens op deze aarde voor mij bepaalt hoe ik mijn leven inricht."

Zomerreces

Abresch wil haar ontslag graag uit de gemeenteraad samen laten vallen met de start van het zomerreces op 10 juli, zodat er ruimte is om vervanging te regelen. "Hiermee doe ik recht aan de fijne en vertrouwde samenwerking binnen de fractie van Gewoon Lokaal! van de afgelopen jaren."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES