Afbeelding

Rien van Dijke (56) aan de slag als rij-instructeur

Bedrijvig Nieuws

OUD-VOSSEMEER - Rien van Dijke was een van 1200 werknemers bij Philip Morris die vorig jaar zijn ontslag aangezegd kreeg. Hij was al 24 jaar lang werkzaam bij de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom. Eerst als proces-technician (storingsmonteur) en later als praktijktrainer, waarbij hij de opleiding van monteur en operators verzorgde binnen een trainingsafdeling.

DOOR LIANNE MULDER

En ineens moest Rien gaan nadenken over zijn toekomst. Niet erg makkelijk op je 55e. Maar Rien is pragmatisch ingesteld en begon zijn zoektocht naar ander werk op Google. Hij richtte zich daarbij voornamelijk op coachen en instrueren. Dat wat hij de laatste jaren bij Philips Morris deed, wilde hij graag voortzetten in zijn nieuwe werkomgeving, omdat hij daar erg veel voldoening uithaalt. Rien kwam tijdens zijn zoektocht bij NXXT terecht, een franchiseorganisatie waar zelfstandige rijschoolhouders zich bij aan kunnen sluiten. Rien liet zich omscholen tot rij-instructeur bij FIRSTT, het opleidingsinstituut van NXXT, en startte begin augustus jl. zijn eigen NXXT-rijschool. Binnen een paar weken zat zijn agenda vol. Hij heeft er dan ook nog geen dag spijt van gehad. “Ik vind het fantastisch om bezig te zijn met (jonge) mensen en hen iets te kunnen leren waar ze veel gemak en plezier aan kunnen beleven. Elke keer krijg je weer een nieuwe cursist in de lesauto. Dat maakt het heel afwisselend. Het is heel leuk om iemand, die nog helemaal niet kan autorijden, na een paar weken al te zien groeien.” Maar dat is het niet alleen. Rien noemt het wellicht wat idealistisch, maar wil ook “een steentje bijdragen aan een meer sociale maatschappij waarbij we verdraagzaam met elkaar omgaan. Daar kan ik ook iets in betekenen met het lesgeven aan onze jeugd.”

De samenwerking met NXXT bevalt Rien ook goed. NXXT is een franchiseorganisatie gespecialiseerd in het verkrijgen, opleiden, trainen en begeleiden van de aangesloten rijinstructeurs. Deze zijn door een strenge NXXT-selectie gekomen en worden jaarlijks diverse keren getraind en bijgeschoold. Rijscholen die zich hebben aangesloten bij NXXT worden compleet ontzorgd op het gebied van marketing, administratie en andere organisatorische zaken.

NXXT Verkeersscholen BV – www.nxxt.nl – Telefoon 0187-843337

FOTO: Rien van Dijke kwam tijdens een zoektocht bij NXXT terecht, een franchiseorganisatie waar zelfstandige rijschoolhouders zich bij aan kunnen sluiten.

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief