Woningbouwplanning blijkt gunstig voor Tholen

  algemeen

THOLEN - Er mogen in de gemeente Tholen de komende tien jaar meer huizen gebouwd worden dan gedacht. De vraag is aanzienlijk toegenomen en daar is de woningbouwplanning op aangepast. Wethouder Peter Hoek : "Een paar jaar geleden is het aantal woningen fors naar beneden bijgesteld. Wij voorspelden dat de vraag toe zou gaan nemen. In die zin is het fijn dat we gelijk krijgen."


In 2015 werd bepaald dat de komende tien jaar 507 woningen gebouwd mochten gaan worden. Dat aantal werd dan ook opgenomen in de woningbouwplanning van de provincie Zeeland. Het aantal te bouwen huizen werd bepaald aan de hand van de te verwachte ontwikkeling van het aantal inwoners, de leeftijdsontwikkeling
en de woningbehoefte van Zeeland totaal en per gemeente of regio.

Wethouder Peter Hoek geeft aan dat de gemeente Tholen toen al twijfels had bij dat aantal. "Met de A4, de toenemende werkgelegenheid en de aantrekkelijke voorzieningen kunnen we nu in alle bescheidenheid wel zeggen dat we gelijk hebben gekregen." De provincie beaamt in de nieuwe stukken dat de bevolking meer toegenomen is dan verwacht. De huidige provinciale prognose geeft voor Tholen voor de periode 2019 tot 2029 een verwachte groei van de woningbehoefte van 1069 woningen aan. "Dat is bijna een verdubbeling van de capaciteit en daar zijn we erg blij mee. Het allermooiste is overigens dat we meer toe kunnen staan in de vrije ruimte." Het aantal onvoorziene plannen is namelijk verhoogd van 5 naar 35 woningen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief