Afbeelding

Gemeente Tholen sluit twee panden na aantreffen drugs

Door: Peter Houtepen Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen sluit twee panden waar in november vorig jaar drugs werd aangetroffen. Het gaat om panden in Sint-Maartensdijk en Tholen. 

Op 19 november deed de politie een inval in een pand aan de Markt 46 in Sint-Maartensdijk. Tijdens deze inval werd geconstateerd dat er een professionele hennepkwekerij in werking was. Er werden 422 hennepplanten aangetroffen. Drie dagen eerder werd bij een inval in een woning aan de Oudelandsedijk 2e in Tholen een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. Hier werd circa 1000 gram aan gedroogde hennep en hennepresten gevonden.

Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde heeft op basis van het zogeheten Damoclesbeleid besloten om beide panden voor de duur van zes maanden te sluiten. De sluiting is ingegaan op 16 januari jongstleden. Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van de drugshandel. Op basis van dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief