Afbeelding

Tholenaren kunnen zich dichterbij huis laten testen op corona

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Vanaf dinsdag 16 juni is het op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur mogelijk om je in Zierikzee te laten testen op het coronavirus COVID-19. De testlocatie wordt ingericht bij Adrz in Zierikzee. Dit betekent dat Tholenaren minder ver hoeven te reizen om zich te laten testen. 

Adrz opent de nieuwe testlocatie op Schouwen-Duiveland in samenwerking met de GGD Zeeland. Alle aanvragen vanuit GGD, huisarts, bedrijfsarts, verpleeghuisarts of medisch specialist zijn welkom. Er is gekozen voor een extra testlocatie, zodat inwoners van Tholen zich dichter bij huis kunnen laten testen. Een afspraak maken voor een coronatest kan van 08.00 - 20.00 uur via het landelijk telefoonnummer 0800 - 1202. "Testen op het coronavirus heeft géén zin als er geen sprake is van klachten en de test toont ook niet aan of je het virus al hebt gehad", voegt men daaraan toe. 

Zeeuwen weten de teststraten goed te vinden. In de eerste twee weken van juni zijn er voor Zeeland ruim 1300 testen aangemeld via het landelijke afsprakennummer. Zeeland heeft vanaf morgenmiddag in totaal drie testlocaties. Goes (Adrz), Terneuzen (ZorgSaam) en Zierikzee (Adrz). GGD Zeeland heeft geen eigen teststraat, maar een team dat testen uitvoert bij mensen thuis die niet mobiel genoeg zijn om een teststraat te bezoeken. Daarnaast plant GGD Zeeland zelf de testen in voor kinderen tot 11 jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief