De mannen van NOAD'67 moeten aan de bak
Foto: Iman Fase

De mannen van NOAD'67 moeten aan de bak

Perry Snoep, hoofdtrainer van het eerste elftal van NOAD'67 uit Sint Philipsland, zag de bui al hangen toen de coronaperiode langer duurde dan gehoopt. Hij drukte de spelers dan ook meerdere malen op het hart om vooral aan hun conditie te blijven werken en niet alleen maar op de bank te hangen. Middels een shuttle run test maakte Snoep de balans op. "De uitslag was bijzonder teleurstellend. Ik heb vooraf gezegd dat ik niet als een politieagent controleer wie wel of niet aan zijn conditie werkt, maar blijkbaar hebben de meesten vijf maanden weinig gedaan."


Na de eerste trainingen had Snoep al het vermoeden dat de meeste spelers vooral stil hadden gezeten. "Niet alleen door de basisconditie, maar ook door de blessures die vrijwel direct opspeelde bij sommigen. Van lichte klachten als spierpijn tot pijn aan de liezen, hamstrings en kuiten. Drie, vier spelers zijn nu al geblesseerd en we hebben maar vijftien spelers. Die uitval kunnen we dus niet hebben. Daarom kom ik nu ook niet met straftrainingen of wat dan ook, want dan zijn we verder van huis. Laten we de schade dan maar zoveel mogelijk beperken", zegt de trainer.

Snoep gaat ervan uit dat zijn spelers op korte termijn fit genoeg zijn om de competitie in de derde klasse aan te gaan. "Lopen, basistrainen en voetbalskills, daar moeten ze zich op gaan richten om op heel korte termijn goed voor de dag te komen."

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief