Ondernemer Paul van Wijnen legde de sigaretten drie jaar geleden al achter deuren
Foto:

Ondernemer Paul van Wijnen legde de sigaretten drie jaar geleden al achter deuren

De overheid verplicht ondernemers rookwaar in dichte kasten op te bergen. Tabakszaken moeten dit vanaf 1 oktober doen. Supermarkten moesten dit al vanaf 1 juli. Paul van Wijnen, eigenaar van SPAR Oud-Vossemeer legde de sigaretten en andere tabakswaren drie jaar geleden al achter deuren.


Het uitstalverbod is bedoeld om de verkoop van sigaretten en tabak te verminderen. Paul van Wijnen hoefde deze zomer niet in actie te komen. “Onze sigaretten en dergelijke liggen al sinds een kleine drie jaar achter gesloten deuren. Onze winkel is toen helemaal overgegaan op het nieuwe SPAR-concept en toen hebben we direct de keuze gemaakt om de kasten al te plaatsen. We wisten immers dat deze verplichting vanuit de overheid er aan zat te komen.”

Volgens Van Wijnen was het wel even wennen. “Zeker voor de caissière natuurlijk. Eerst lagen alle tabakswaren voor het pakken en nu zijn het wat extra handelingen. Maar dat ging al snel goed hoor”, vertelt hij. Voor de klanten is de nieuwe regel volgens de ondernemer uit Oud-Vossemeer niet nadelig. “Ik heb er geen enkele klacht of opmerking over gehoord de laatste jaren. Mensen weten immers wel dat wij zulke dingen ook gewoon opgelegd krijgen en dus uit moeten voeren.” Van Wijnen geeft aan eerst wat sceptisch te zijn geweest over de regel. “Maar nu is het gewoon een onderdeel van het werkproces in onze supermarkt geworden en dat is prima.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief