Marianne van Dorst: ‘Ik zuig het allemaal op wat ik hier mee maak’

Marianne van Dorst uit Tholen is al vijf jaar vrijwilligster bij EQuiMio. Drie dagen per week is zij bij de zorgboerderij in Stalland te vinden. Eénmaal per week rijdt Marianne er paard en de overige dagen helpt zij met allerlei hand- en spandiensten.


“Ik deed eerst ergens anders vrijwilligerswerk, bij EQuiMio had ik op dat moment al paardrijles en dat beviel zo goed dat ik al snel besloot om daar als vrijwilliger aan de slag te gaan”, vertelt Marianne enthousiast. De passie voor paarden was er al langer, het begon ooit met een paard van een melkboer.

De passie is nooit verdwenen en Marianne leert bij EQuiMio nog iedere dag iets bij. “Ik heb altijd een administratieve baan gehad en nooit iets geleerd voor het werken met paarden of kinderen. Dus ik leer hier ontzettend veel van de deelnemers en Eefke. Eigenlijk alles waar ik vroeger nooit aan toe gekomen ben, en ja dat vind ik echt geweldig om te doen. Ik zuig het allemaal op wat ik hier mee maak. Voor mij draagt dat er zo toe bij dat ik leren leuk vind maar dan in de praktijk, ja dat is het”.

Ook de combinatie kinderen en paarden is iets wat Marianne geweldig vindt. Dat vindt ze natuurlijk op de Stallandse zorgboerderij en mede om die reden met erg veel plezier. “Ik kan enorm genieten van de combinatie kinderen en paarden.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief