Foto: Venema Media

Personeel Kaeswienkeltje Tholen start steunactie

THOLEN - Het personeel van het Kaeswienkeltje in Tholen is een crowdfundingsactie gestart. De teamleden hopen dat mensen een gift willen doen, vanwege de gigantische schadepost die is ontstaan na de brand van vorig weekend. “Dit is na de corona sluiting en twee inbraken een enorme kostenpost”, aldus het personeel. Men hoopt 20.000 euro in te zamelen, de eerste 5000 euro is al gedoneerd. 


Het zit het Kaeswienkeltje in Tholen niet mee. Men kreeg te maken met de coronasluiting, maar werd ook het slachtoffer van twee brutale inbraken. Alsof dit nog niet genoeg pech was, brak afgelopen weekend een flinke brand uit in het pand waar de kaaswinkel en brasserie gevestigd zijn. “Op zaterdag 4 september is er bij de bovenburen van de winkel brand ontstaan waardoor de winkel enorm veel schade heeft opgelopen”, zo laat het personeel weten. “Helaas is er daardoor enorm veel materiële schade ontstaan. Zo moet de hele winkel leeg gehaald worden. Onze producten zijn niet meer verkoopbaar. Dit is na de corona sluiting en twee inbraken een enorme kostenpost. Daarom zijn wij een steunactie gestart”, zo leggen zij uit. 

“Afgelopen jaar was een heftig jaar. De zaak moest dicht vanwege de coronaregels. Daarna werd er in de winkel tot twee keer toe ingebroken. En op 4 september 2021 is er een brand ontstaan in de bovenwoning van de winkel. Hierdoor is er veel rook en waterschade. Ze zijn zo goed als alles kwijt. Wij als personeel willen de eigenaren een hart onder de riem steken. De winkel moet opnieuw ingespannen worden en alles moet opnieuw ingekocht worden. Helpen jullie mee aan deze nieuwe start?”, zo staat te lezen op de website voor de steunactie.

Men kan via deze website een financiële bijdrage leveren. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief