Links: Marjan, rechts: Fransisca
Links: Marjan, rechts: Fransisca Foto: Privébezit

Marjan en Fransisca doen vrijwilligerswerk bij de Morgenster: ‘We genieten van het enthousiasme van de kinderen’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

SINT-ANNALAND - Marjan Koopman en Fransisca Lindhout, beiden woonachtig in Sint-Annaland, zitten in de leiding van de Morgenster. De Morgenster is een kinderclub van de kerk met kinderen van groep 5 t/m 8 in Sint-Annaland.

Kinderclub de Morgenster is een initiatief van de Hersteld Hervormde Gemeente Sint-Annaland. In het winterseizoen is er om de week op vrijdagavond een clubavond. Zowel Marjan als Fransisca organiseren samen met een aantal andere leidsters deze avonden. De dames zijn beiden benaderd vanuit het jeugdwerk om te helpen met de avonden.

“Het leek ons leuk om met de kinderen van onze kerkelijke gemeente en op die manier dienstbaar te mogen zijn in Gods koninkrijk. Het is mooi om de interactie te merken met de kinderen en te ervaren. Ze zijn heerlijk enthousiast en daar genieten wij van”, leggen de dames uit. Zowel Marjan als Fransisca doen geen ander vrijwilligers werk maar halen uit deze clubavonden veel voldoening. “In het winterseizoen is er om de week op de vrijdagavond een clubavond. Op deze avond denken we met elkaar na over God en Zijn woord, meestal is er een bepaald thema wat we het hele seizoen met elkaar behandelen. Daarnaast is er ruimte voor knutselen, spelen we een spel, maken we met elkaar iets voor de ouderen enz. Op deze avonden hebben we om de beurt de leiding voor zo’n avond, met als doel om de kinderen op een laagdrempelige manier te vertellen over de liefde van de Heere God. We hebben weer enorm veel zin in het nieuwe seizoen”, aldus Marjan en Fransisca.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief