De Truckersrit kan altijd op veel animo rekenen FOTO JOSIEN MATHLENER
De Truckersrit kan altijd op veel animo rekenen FOTO JOSIEN MATHLENER (Foto: Josien Mathlener)

'Die lachende gezichten, daar doe je het voor'

OUD-VOSSEMEER - Maar liefst 95 mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking rijden zaterdag mee met de zeventiende editie van de Truckersrit. Ieder jaar trekt een stoet met trucks over het eiland om de mensen een leuke dag te bezorgen. "Het is veel werk, maar die lachende gezichten, daar doe je het voor", stellen Ella de Rooij en Ilona Suurland-Deurloo.


De Truckersrit is inmiddels een bekend begrip op het eiland Tholen. Zaterdag 25 mei om 11.30 uur worden alle deelnemers en chauffeurs verwacht bij De Schutse in Oud-Vossemeer. "Na een kort welkomstwoordje, worden alle deelnemers in 'hun' truck geplaatst", legt Ella uit. Daarna gaat de karavaan tegen de klok in een rondje rijden over het eiland, waarbij alle kernen van de gemeente Tholen worden aangedaan. "Ieder jaar is het weer een feest om te zien hoeveel mensen er langs de kant van de weg staan om te zwaaien", vertelt Ella. Natuurlijk hoopt ze ook dit jaar weer veel mensen langs de kant van de weg te zien. "Je hoort ons natuurlijk al van ver aankomen, maar de route staat ook op onze Facebookpagina: Truckersrit Tholen." Tot nu toe zijn er nooit gekke dingen gebeurt bij de Truckersrit, toch wil Ella het overig verkeer alvast vragen om geduld te hebben. "Wanneer wij voorbijkomen, kan het even duren voor je weer kan rijden. Heb alsjeblieft geduld, stap even uit je auto en zwaai mee." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief