Afbeelding
Foto: Scalda

Scalda zet met aanschaf nieuwe elektrische auto stap in vernieuwing van onderwijs

Door: Peter Houtepen Economie

THOLEN - Scalda zet met de aanschaf van een eerste volledig elektrische auto een nieuwe stap in het vernieuwen van het onderwijs op het gebied van motorvoertuigentechniek. Scalda is de stichting voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie 

De toenemende complexiteit van de software in auto's en de grote groei van het aantal elektrische auto's op de weg, vraagt nieuwe kennis en vaardigheden van een autotechnicus, aldus Scalda. De aanschaf van de auto wordt mede mogelijk gemaakt door Enduris (die het voertuig beschikbaar stelt) en door een bijdrage vanuit de Provincie Zeeland.

Fijne kneepjes

Het werken aan een elektrische auto is niet helemaal nieuw voor de studenten van Scalda. Zij leren via diverse trainingsmodules al de fijne kneepjes van het vak en doen ervaring op met werken aan een hybride auto, die voor een deel elektrisch wordt aangedreven.

Bekwamen

Volgens gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland moet, om de energietransitie echt van de grond te krijgen, de arbeidsmarkt zich daar ook op gaan aanpassen. "En dat begint bij opleiden. Met deze elektrische auto kunnen studenten zich nog beter bekwamen in hun vak. Dat is goed nieuws voor iedereen met een elektrische auto."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief